• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Sfintele Paști sărbătorite de românii moldoveni în Italia, Padova

    Sfintele Paști sărbătorite de românii moldoveni în Italia, Padova

    23.04.2014  
    Cu prilejul sfintelor sărbători de Paști, Artur Gutium, coordonatorul – responsabil de activitatea Cluburilor Liberale din Italia, Clubul Liberal Padova, în frunte cu Președintele Iurie Petrachi, Clubul Liberal Venezia –Mestre, în frunte cu Președintele Sergiu Bondari, în colaborare cu Asociația Multiculturală Cenacolo Internationale, în frunte cu Lilia Ciubotaru, au organizat o frumoasă sărbătoare de Paște pentru românii moldoveni aflați la muncă sau la studii în Italia.

    Aflați departe de casă, moldovenii din  Italia au primit cu bucurie posibilitatea de a se aduna împreună în Ziua Învierii, pentru a simți spiritul sărbătorii în stilul tradițional, menționând, pe această cale, importanța promovării valorilor și tradițiilor naționale, care, alături de limbă și istorie, sunt pilonul de existență și dezvoltare al neamului.

    Evenimentul a început cu un cuvânt de salut din partea lui Artur Gutium, coordonatorul – responsabil de activitatea Cluburilor Liberale din Italia, care le-a mulțumit organizatorilor pentru implicare și contribuție întru menținerea și promovarea valorilor naționale - “Țin să îi mulțumesc, pe această cale, D-nei Galina Manole, care a pregătit bucatele de sărbătoare pentru noi toți. Vă mulțumesc tuturor Dvs pentru că astăzi, în Ziua de Paști, ați ales să sărbătorim împreună, lucru ce demonstrează că suntem uniți, că suntem o parte din „acasă” și fapt ce ne dă speranța și certitudinea că într-o bună zi vom sărbători cu toții Sărbătorile de Paști acasă, alături de cei dragi, alături de familiile noastre, într-o societate europeană, cu un viitor prosper și favorabil dezvoltării societății din toate perspectivele. Iar implicarea și contribuția noastră, a celor din diasporă, în atingerea obiectivului european și la dezvoltarea unei societăți, unde domnește Libertatea, Dreptatea și Bunăstarea, este esențială. Vă doresc Sărbători pline de lumină, să ne bucurăm de spiritualitatea Sfintelor Sărbători Pascale și vă îndemn să mergem cu gânduri bune înainte pentru a ne bucura în anii viitori de sărbătoarea Învierii acasă. Hristos a înviat!”.

    În continuare, cu un cuvânt de felicitare cu prilejul sărbătorilor de Paști a venit și Iurie Petrachi, Președintele Clubului Liberal Padova, care a menționat că spiritualitatea sărbătorilor de Paști ne apropie și este un bun prilej de a medita asupra faptelor și acțiunilor noastre - „Sfintele sărbători de Paști reprezință pentru creștini reînvierea speranței, astfel și noi, astăzi, când drumul republicii noastre a luat un curs mult dorit, cel european, suntem cuprinși de speranța că, prin implicarea noastră, vom reuși să creăm o republică europeană, gata să redeschidă porțile întoarcerii acasă a celor plecați peste hotare. Dragi concetățeni, fie ca Sfânta Sărbătoare  a Învierii Domnului să ne dăruiască lumină și credință pentru a putea continua drumul nostru către liberatate și adevăr”.

    Sergiu Bondari, Președintele Clubului Liberal Venezia –Mestre, i-a salutat și felicitat pe cei prezenți la sărbătoare - „Vă mulțumim pentru că ați dat curs invitației noastre și vă dorim un Paște fericit, să ne bucurăm împreună de lumina și căldura Sfintelor Sărbători Pascale, care să ne ocrotească și să ne lumineze calea pentru  a realiza tot ceea ce ne-am propus. Îndeosebi întoarcerea acasă, lucru pentru care ne-am propus să muncim zi de zi și la care să contribuim fiecare, deoarece noi, cei aflați în diasporă, suntem vocea care poate definitiva cursul european al republicii. Să rămânem consecvenți și să ne păstrăm perseverența în vederea soluționării tuturor problemelor și dezvoltării unei societăți pentru oameni, care să trăiască bine și cu credință în Dumnezeu. Hristos a înviat!”

    Sărbătoarea a continuat într-un mod deosebit, oamenii fiind dornici să se bucure de frumoasele tradiții naționale și să simtă spiritul Sărbătorilor Pascale. Cei prezenți la sărbătoare au făcut schimb de opinii, idei, reiterând importanța menținerii unei strânse legături între comunitățile românilor moldoveni din diasporă și a celor rămași acasă.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    23 aprilie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com