• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Corina Fusu a participat la seminarul de planificare a activității Rețelei ALDE GEN pentru anul 2014, la Berlin

    Corina Fusu a participat la seminarul de planificare a activității Rețelei ALDE GEN pentru anul 2014, la Berlin

    15.04.2014  
    Recent, Corina Fusu a participat  la seminarul de planificare a activității  Rețelei ALDE GEN pentru anul 2014, care a avut loc  la Berlin , la sediul Partidului FDP.
    La seminar au participat 24 de doamne din șaptesprezece partide membre ALDE, reprezentante a cincisprezece țări.

    Principalele subiecte pe care s-a axat seminarul se referă la sporirea numărului femeilor în politică  și cum să fie implicate mai multe femei în cadrul partidelor politice. Eva Biaudet, Ombudsman-ul  finlandez , care s-a remarcat drept o campioană a promovării  egalității de gen de-a lungul carierei sale, a fost una dintre vorbitoarele cele mai inspirate la acest seminar de lansare. D-na Biaudet a menționat despre importanța solidarității între femei, în special a femeilor care dețin funcții înalte în procesele decizionale.

     Mieke Senftleben, ex-președinta  Rețelei de Femei a Partidului FDP „ Liberale Frauen ”, a vorbit despre experiența de succes din Germania de a avea programe de mentorat pentru femei în cadrul partidului . În cadrul seminarului participantele au discutat  despre oportunitatea  de a depune anumite rezoluții care ar putea fi supuse dezbaterii la Congresul Partidului ALDE de  la sfârșitul anului .

    Flo Clucas , președintele Rețelei Egalitatea ALDE Party Gen, a închis seminarul cu următoarea frază " Cred că am început o revoluție ". Acest seminar  va fi urmat de o conferință în orașul Klaipeda din Lituania la 8-10 mai, unde grupul se va aduna pentru a continua munca pe care a început-o la Berlin.
    Deputata Corina Fusu, membră a Biroului Politic ALDE GEN, este desemnată în calitate de Ambasadoare a Rețelei în țările Europei de Est care nu fac parte din Uniunea Europeană.

    http://www.aldeparty.eu/en/news/gender-equality-network-meeting-women-politics

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    15 aprilie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com