• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conducerea PL a avut o întrevedere cu Valeriu Ștefan Zgonea, Președintele Camerei Deputaților a României

    Conducerea PL a avut o întrevedere cu Valeriu Ștefan Zgonea, Președintele Camerei Deputaților a României

    14.04.2014  
    Luni, 14 aprilie 2014, Deputații PL – Mihai Ghimpu, Președintele PL, Corina Fusu, Vicepreședintă a PL, Vicepreședinta Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media  și Valeriu Munteanu, Vicepreședinte al PL – au avut o întrevedere cu Dl Deputat Valeriu Ștefan Zgonea, Președintele Camerei Deputaților a României, care a fost însoțit de Dl Deputat Ioan OLTEAN, Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Dl Deputat Ionel PALĂR,Chestor al Camerei Deputaţilor, Dl Deputat Eugen TOMAC, Camera Deputaţilor, Dl Nicolae COMĂNESCU, Director general al Cancelariei Preşedintelui Camerei Deputaţilor și Dl Ionel DUMITRU, Consilier Parlamentar,  Camera Deputaţilor.

    Subiectul principal care a fost abordat în cadrul întrevederii se referă la perspectiva europeană a Republicii Moldova – regimul liberalizat de vize și semnarea Acordului de Asociere și Liber Schimb.

    Valeriu Zgonea a accentuat importanța anului 2014 pentru parcurgerea cu succes a drumului european de către Republica Moldova, întrucât 2014 este anul în care va fi semnat Acordul de Asociere și Liber Schimb cu Uniunea Europeană – „Sunteți în pragul de a semna acordul de Asociere și cel de Liber Schimb cu Uniunea Europeană. Asta înseamnă reîntoarcerea dumneavoastră către familia europeană. Înseamnă bunăstare și un viitor prosper pentru Republica Moldova. Parlamentul României va depune eforturi să fie primul parlament din cadrul UE care să ratifice aceste acorduri”.
    Președintele Camerei Deputaților a României a remarcat importanța liberalizării regimului de vize cu UE, care va însemna pentru R. Moldova dezvoltare economică, prosperitate și libertate.

    Deputatul Valeriu Zgonea a reiterat că România va acorda tot sprijinul necesar Republicii Moldova pentru a se apropia de Uniunea Europeană.

    Mihai Ghimpu, Președintele PL, a accentuat că prioritatea principală a Partidului Liberal a fost și rămâne a fi integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană. Totodată, Președintele PL a atras atenția că actuala Coaliție de guvernare compromite cursul european și încrederea cetățenilor în democrație prin acțiuni de corupție, contrabadă, privatizarea Băncii de Economii, concesionarea Aeroportului, fapt care poziționează comuniștii într-o lumină favorabilă la alegerile parlamentare din acest an, ceea ce este un pericol enorm pentru cursul european al republicii. „Partidul Liberal, deși se află în afara actului guvernării, votează tot ceea ce ține de cursul european al republicii, reforme în beneficiul cetățenilor etc. Noi luptăm de ani de zile pentru cursul european și conștientizăm importanța acestui an pentru R. Moldova. 2014 este an istoric, de aceea trebuie să fim atenți la orice decizie, nu ne putem permite să pierdem această șansă. Vă asigurăm că Partidul Liberal va susține și va lupta în continuare pentru viitorul european al republicii!” – a menționat Președintele Ghimpu.

    Mihai Ghimpu a mulțumit României pentru sprijinul necondiționat acordat R. Moldova în parcursul ei european – „Vă mulțumim și vă suntem recunoscători pentru că ne susțineți și ne ajutați! România este un partener strategic al Republicii Moldova, iar liberalizarea regimului de vize și semnarea Acordului de Asociere se datorează și ajutorului acordat de către statul român. Mizăm în continuare pe ajutor și să ne ajute Dumnezeu să realizăm visul cetățenilor RM – integrarea europeană!”.

    În cadrul întrevederii au fost abordate și subiecte cu privire la situația politică din republică, problemele sociale ale cetățenilor RM, funcționarea instituțiilor publice de stat, situația economică a republicii ș.a.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    14 aprilie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com