• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conferința Organizației Teritoriale PL Ungheni

    Conferința Organizației Teritoriale PL Ungheni

    30.03.2014  
    Organizația Teritorială PL Ungheni a convocat astăzi, 30 martie 2014, Conferința Teritorială. La eveniment au participat, în calitate de invitați, Deputatul Mihai Ghimpu, Președintele PL, și Ion Casian, Coordonator al Organizației Teritoriale PL Ungheni din partea Biroului Politic.

    Înainte de a purcede la lucrările Conferinței, participanții au onorat imnul Partidului Liberal – „Libertatea – floare a speranței”, versuri: Simion Ghimpu, muzică: Anatol Dumitraș.

    Conferința a fost deliberativă și a votat în unanimitate următoarea ordine de zi: prezentarea raportului de activitate de către Președintele Organizației, Iurie Chirinciuc; alegerea conducerii Organizației; alegerea membrilor Biroului Permanent al Organizației și ai Consiliului Teritorial; alegerea Comisiei de Cenzori și a Comisiei de Etică și Disciplină; delegarea participanților la Congresul al IV-lea al PL, din 25 mai a.c. și despre situația socială și politică în R. Moldova.

    În prezentarea raportului de activitate, Președintele Organizației Teritoriale PL Ungheni, Iurie Chirinciuc, a enumerat principalele realizări ale Organizației PL Ungheni, printre care: donarea a 3 mese de tenis de masă în localitățile Costuleni, Hârcești și Cornești;  implicarea în promovarea și marcarea sărbătorilor și evenimentelor cu semnificație istorică pentru R. Moldova;  inițierea și participarea la implementarea proiectului de construcție a miniterenului de fotbal în satul Costuleni ș.a.

    Iurie Chirinciuc a precizat și principalele activități ale Organizației pentru următorul an, menționând instalarea în fiecare localitate din r. Ungheni a câte un monument în memoria victimelor regimului comunist de ocupație; promovarea valorilor liberale și europene; informarea cetățenilor despre avantajele integrării în UE și realizarea acestui obiectiv etc.
    „Nu sunt și nu voi fi indiferent față de soarta poporului nostru, am aderat la PL pentru că apreciez valorile promovate de acest partid. PL este un simbol de onestitate și corectitudine, un partid în care cred că va putea schimba cu adevărat viața republicii în bine și va aduce bunăstare și dreptate pentru fiecare. Vrem ca tinerii noștri să aibă locuri de muncă acasă, vrem salarii, pensii, burse decente, vrem un trai mai bun, și prin implicarea fiecăruia dintre noi vom putea realiza aceste lucruri”, a mai precizat Iurie Chirinciuc.

    Președintele Organizației a exprimat, în numele delegaților, necesitatea descentralizării repartizării resurselor financiare întru asigurarea transparenței în gestionarea banilor publici și dezvoltarea nivelului de trai în localitățile rurale.

    După ce au audiat raportul de activitate, delegații Conferinței au pus în discuție mai multe chestiuni de ordin organizatoric, problemele localităților din Ungheni și au înaintat un șir de propuneri pentru a schimba în bine situația actuală. Aceștia și-au exprimat încrederea pe care o au în Partidul Liberal și în conducerea Partidului, subliniind că PL este unicul partid din R. Moldova care promovează o politică corectă, pentru bunăstarea oamenilor și luptă pentru cauza pe care și-a asumat-o încă de la fondare, rămânând consecvent ideilor și valorilor pe care le promovează.
    Alocuțiuni în acest sens au avut Maria Buruiană, Președinta Organizației Femeilor Liberale Ungheni, Buruiană Tudor, Ursu Alexandru, Președintele Tineretului Liberal Ungheni, Vasile Bodrug, Primarul s. Hârcești , Ion Harea, Iurie Țurcanu, Primarul s. Cornești, Corina Ciubotaru și Mihai Goian.

    Ulterior, Conferința a ales conducerea Organizației. În calitate de Președinte a fost reales, în unanimitate, Iurie Chirinciuc; Vicepreședinți – Ion Harea, Maria Buruiană(din oficiu, Președinta OFL) și Alexandru Ursu(din oficiu, Președinte PL): Secretar Coordonator – Lilia Moraru.
    Conferința a ales membrii Comisiei de Etică și Disciplină și ai Comisiei de Cenzori,  membrii Biroului Permanent și ai Consiliului Teritorial și au fost delegați participanții la Congresul Partidului.

    După procedurile de dezbateri și supunere la vot, Deputatul Mihai Ghimpu a informat delegații Conferinței despre situația socială și politică din republică, abordând o serie de chestiuni legate de politica promovată de PL, acțiunile antisociale și încălcările grave ale Coaliției de guvernare, sfidarea voinței cetățenilor prin înlocuirea denumirii Fracțiunii PL în Parlament cu cea de PLR. Totodată, Președintele Partidului a enumerat o serie de rezultate ale Partidului Liberal și a evidențiat diferența, cu exemple relevante, dintre Guvernarea AIE-1 și 2, în componența căreia era și PL, și cea de acum – Coaliția fără PL.  Cu referire la aceasta, Președintele PL a menționat: „Cetățenii văd ce se întâmplă acum, când PL este în afara guvernării. Într-o perioadă foarte scurtă de timp Coaliția a reușit să lase statul fără Banca de Economii, singura bancă națională a republicii, fără Aeroport și au votat, cu sau fără comuniști, o serie de legi anticonstituționale. Acum, datorită sesizărilor Deputaților PL, Curtea Constituțională face dreptate, mă refer la micșorarea accizelor pentru mașinile de lux, la legea de 2%, accizele pentru importul țigărilor, micșorarea îndemnizațiilor unice la naștere și pentru creștere a copilului până la vârsta de 3 ani etc. Nu ne vom putea mișca înainte având o guvernare coruptă care urmărește interesele proprii. Guvernarea trebuie să apere interesele cetățenilor și să lupte pentru a le asigura o viață mai bună, căci au trecut mai mult de 20 de ani de când R. Moldova și-a declarat independența, iar schimbări în viața socială practic nu sunt”.

    Președintele PL a explicat și situația creată în Ucraina și a accentuat importanța alegerilor parlamentare din acest an - „Dragi colegi, nu e mare partidul cu mulți membri și cu multe mandate, dar e mare și puternic partidul care promovează valori și adevăruri, partidul care luptă pentru dreptatea și bunastarea cetățenilor, așa cum o face PL-ul! Alegerile parlamentare din acest an sunt foarte importante, chiar dacă cetățenii sunt dezamăgiți, ei trebuie să înțeleagă că de ei depinde cursul european al R. Moldova, căci în doar în UE vom avea o viață mai bună. Noi, liberalii, trebuie să salvăm acest curs și să le explicăm oamenilor importanța semnării Acordului de Asociere cu UE, să le spunem adevărul și să punem capăt manipulărilor!”

    Președintele PL a înmânat legitimații de partid membrilor și diplome de merit celor mai activi membri ai Organizației pentru contribuția remarcabilă în promovarea valorilor liberale.

    ”Vă mulțumesc pentru muncă, pentru devotament și pentru demnitatea cu care continuați să luptați întru realizarea misiunii istorice pe care ne-am asumat-o! Împreună pentru viitorul nostru european!" -  a conchis la final Președintele Ghimpu.
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    30 martie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com