• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conferințele Organizațiilor Teritoriale PL Telenești și Sângerei

    Conferințele Organizațiilor Teritoriale PL Telenești și Sângerei

    17.03.2014  


    Organizaţiile Teritoriale PL Teleneşti şi Sângerei au convocat duminică, 16 martie 2014, Conferințele Teritoriale la care a participat și Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal.

    Pe ordinea de zi a şedinţelor au figurat următoarele chestiuni: prezentarea rapoartelor de activitate ale Organizaţiilor Teritoriale; alegerea conducerii Organizațiilor Teritoriale PL din Teleneşti şi Sângerei; delegarea participanţilor la Congresul Republican al Partidului Liberal şi prezentarea situaţiei social-politice din republică de către Mihai Ghimpu, Preşedintele PL.


    Conferința Organizației Teritoriale PL Telenești


    Președintele Organizației Teritoriale PL Telenești,Valerian Bejan, a prezentat raportul de activitate al Organizației în care a enumerat realizările Partidului Liberal în r. Telenești.  Valerian Bejan a accentuat proiectele inițiate de către consilierii locali și raionali din partea PL în localități și în or. Telenești și a enumerat cele mai importante realizări ale Organizației. Totodată, Președintele filialei a trasat obiectivele Organizației pentru acest an și a accentuat că echipa PL din Telenești este puternică și se implică în multe activități locale sau organizate de către Conducerea partidului, având scopul realizării schimbării până la capăt.

    Ulterior, raportul de activitate a fost pus în dezbatere, iar participanții și-au exprimat încrederea și susținerea față de conducerea filialei și a partidului, propunând o serie de acțiuni pentru informarea corectă a locuitorilor din r. Telenești. Delegații Conferinței au precizat că sunt mândri de faptul că sunt membri ai PL și apreciază activitatea parlamentară a Deputaților PL, care asigură respectarea legii și apără interesele cetățenilor.

    Cu votul unanim al delegaților Conferinței au fost aleși: preşedinte – Valerian Bejan, vicepreşedinți – Ion Tulbure și Anton Lorete, iar Preşedintele Organizaţiei Tineretului Liberal și Președintele Organizației Femeilor Liberale sunt, conform statutului, și vicepreședinți ai Organizației. În calitate de secretar coordonator a fost ales Vasile Frunză.
    Conferința a ales membrii Biroului Permanent al Organizației, ai Consiliului Teritorial, precum și membrii Comisiei de Etică și Disciplină și Comisiei de Cenzori, totodată, au fost delegați participanții la Congresul Partidului, care va avea loc la data de 25 mai a.c.

    În alocuţiunea sa, Preşedintele Partidului Liberal s-a referit la situația politică internă și externă, a informat delegații despre situația creată în Ucraina și declarația adoptată de PL cu privire la agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei, accentuând că Partidul Liberal a fost primul partid care a luat atitudine și a spus lucrurilor pe nume, adoptând această declarație oficială. Totodată, Domnia Sa a informat participanții la Conferință despre activitatea parlamentară a Deputaților PL, încălcările Coaliției de guvernare, a subliniat politica partidului și prioritățile acestuia pentru anul curent.

    “Istoria nu a uitat numeroasele trădări. Această tristă tradiţie continuă şi astăzi, pentru că din laşitatea multora am pierdut cea de-a doua şansă de a aprinde flacăra libertăţii în R. Moldova. Am fost trădaţi după 1989 şi am fost trădaţi din nou, după ce am format Alianţa pentru Integrare Europeană.
    Unde sunt astăzi acele partide care erau în topul preferinţelor în primul deceniu, după semnarea Declarației de Independenţă? Unde au ajuns partidele care n-au ținut cont de interesele oamenilor? Acolo unde le era pregătit locul din start, pentru că au promis foarte multe, dar au uitat de cetățeni imediat cum au ajuns la Putere. Exact acelaşi lucru se va întîmpla şi în toamna acestui an, pentru că lumea nu mai crede în promisiuni gratuite, dar nici în orez și macaroane, oferite în ziua alegerilor. Timpul minciunilor a expirat şi Măria Sa, alegătorul, va taxa hotia, laşitatea, trădarea şi minciuna”, a menționat Preşedintele Partidului Liberal.


    Conferința Organizației Teritoriale PL Sângerei



    În urma prezentării raportului de activitate de către Președintele Organizației, Grigore Condorachi, delegații Conferinței au pus în discuție mai multe chestiuni ce țin de activitățile organizate de filiala PL Sângerei întru dezvoltarea Organizației și sporirea rezultatelor prin eficientizarea muncii în echipă și buna colaborare cu celelalte Organizații ale Partidului.

    În urma deliberărilor, Conferința  Organizației Teritoriale PL Sângerei a hotărât:
    - În calitate de Președinte al Organizației a fost reales Grigori Condurachi;
    - Vicepreşedinţi - Nicolae Spânu, Dorin Pântea, Gheorghe Cazacu (consilier raional), Alexandru Andriţchi (din comuna Sângereii Noi), Corina Moraru (din oficiu, lider al Organizaţiei Femeilor Liberale Sângera) şi Vasile Maxian (din oficiu, lider al Organizaţiei Tineretului Liberal Sângerei);
    - Secretar coordonator al filialei a fost ales Ion Borş.
    De asemenea, Conferința a ales membrii Biroului Permanent și ai Consiliului Teritorial al Organizației, Comisia de cenzori, Comisia de etică şi disciplină şi a fost votată lista delegaţilor la Congresul republican al Partidului Liberal.

    Participanţii la adunare și-au exprimat încrederea în Conducerea PL, dar și în echipa puternică pe care o are Partidul -  “Am cunoscut o ascensiune vizibilă încă din 2007, când am avut 5 consilieri locali. Cu certitudine, cetăţenii înţeleg că suntem unicul partid politic care luptă pentru ca cetățenii să aibă un trai mai bun, care le apără interesele și nu vom dezamăgi aspiraţiile lor” - a declarat Alexandru Andriţchi (comuna Sângereii Noi).

    Preşedintele Partidului Liberal a mulțumit delegaților pentru munca pe care o depun și pentru că au rămas consecvenți valorilor promovate de partid, menţionînd că schimbarea poate fi realizată doar împreună, totul depinde doar de cetăţeni, de faptul pentru care viitor vor vota la parlamentarele din noiembrie 2014 şi alegerile locale din iunie 2015.

    “Întrucât PL este unicul partid care nu se supune politicii Kremlinului și nu se alătură hoțiilor și fărădelegilor celor care se află la guvernare, mereu s-a încercat înlăturarea acestui partid. Dar niciodată nu vor reuși, noi suntem puternici pentru că luptăm pentru cetățeni, le apărăm interesele și vrem să aducem bunăstare în fiecare casă și familie. Mereu am slujit doar poporului meu. Ştiu că pot conta în orice moment pe fiecare dintre voi şi vă mulţumesc pentru această verticalitate. Cu greu, dar am reaprins flacăra dreptăţii, fapt pentru care am fost apreciați și tot mai mulți oameni se alătură echipei liberale. Vom lupta până vom realiza schimbarea pe care ne-am asumat-o și nu vom dezamăgi cetățenii care ne-au acordat votul lor de încredere. Avem o echipă puternică, de profesioniști, cu oameni corecți, onești, cu verticalitate și nu doar avem șansa, dar suntem siguri că vom reuși să creăm un trai mai bun pentru cetățenii republicii, cu pensii, salarii și burse decente și oportunități pentru tineri”, a conchis Mihai Ghimpu.
    Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
    17 martie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com