• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Adunarea Generală a Organizației Primare PL Grătiești

    Adunarea Generală a Organizației Primare PL Grătiești

    15.03.2014  
    Membrii Organizației Primare PL Grătiești au convocat vineri, 14 martie 2014, Adunarea Generală a Organizației.
    La eveniment au participat, în calitate de invitați, Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, Iurie Dârda, Președintele Organizației Teritoriale PL Râșcani (mun. Chișinău), Iurie Topală, Consilier municipal din partea PL, Viorica Marina, Președinta OFL(Organizația Femeilor Liberale) sect. Râșcani și Nicolae Balaur, secretarul coordonator al filialei PL Râșcani.

    Pe ordinea de zi a ședinței au figurat următoarele chestiuni: prezentarea raportului de activitate al Organizației de către Președintele acesteia, Tatiana Gutium; alegerea conducerii Organizației Primare PL Grătiești; delegarea participanților la Conferința Organizației Teritoriale PL Râșcani și prezentarea situației social-politice de către Mihai Ghimpu, Președintele PL.

    În urma audierii raportului de activitate prezentat de către Președintele Organizației, Tatiana Gutium, care a enumerat realizările Organizației și obiectivele pentru acest an, participanții la Adunare au pus în discuție mai multe aspecte ce țin de mobilizarea și dezvoltarea Organizației, evidențiind problemele locuitorilor din Grătiești.
    În continuare, Adunarea Generală a ales conducerea Organizației, astfel, în calitate de Președinte al Orgnizației Primare PL Grătiești a fost realeasă Tatiana Gutium, iar în funcția de vicepreședinți au fost aleși - Nina Ţurcan, Larisa Cauş şi Adrian Braghiş, totodată, au fost delegați participanții la Conferința Organizației Teritoriale PL Râșcani(mun. Chișinău).

    Preşedintele Partidului Liberal a apreciat eforturile colegilor din Grătieşti, trecând în revistă succesele înregistrate și prioritățile pentru anul curent. De asemenea, Mihai Ghimpu a informat participanții Adunării despre evenimentele curente politice interne și externe, situația creată în Ucraina, activitatea parlamentară a Deputaților PL, neconstituționalitățile Coaliției de guvernare și a reiterat politica Partidului, accentuând obiectivul principal al PL – Integrarea RM în Uniunea Europeană.
    „Am cedat foarte mult foştilor colegi de Alianță, doar de dragul parcursului european, dar acest lucru nu se va mai întâmpla. Vom informa cetățenii și le vom arăta, astfel, cine se ascund sub măștile de „mari democrați și luptători pentru viitorul european al republicii”. A fost o perioadă de politică murdară şi sunt convins că alegătorii îi vor taxa şi la parlamentarele din 2014, dar şi la alegerile locale din 2015 pe cei care care ne guvernează şi care cu nimic nu se deosebesc de comunşti. Şi unii, şi alţii au făcut averi de milioane, iar poporul cum a trăit greu și în săcărie, tot aşa o duce și mai departe. Sarcina noastră este să facem lumină, să aducem adevărul în casele şi inimile oamenilor, pentru că doar omul informat poate lua o decizie corectă”, a menționat în acest context Mihai Ghimpu.

    Membrii Organizației Primare PL Grătiești au menționat că datorită liberalilor multe lucruri s-au schimbat în bine în comună și că tot mai mulți locuitori își exprimă încrederea că PL este partidul care va putea realiza schimbarea în bine până la capăt.

    De notat că organizaţia locală din comuna Grătieşti activează din 2007, iar cea mai strălucită victorie a fost obţinută la alegerile locale din 2011, cînd peste o jumătate dintre locutori au votat pentru consilierii liberali (51,5%). Actualmente, Partidul Liberal este reprezentat de 5 consilieri locali.
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    15 martie 2014

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com