• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Întrevederea Președintelui PL, Mihai Ghimpu, cu ES Artur Michalski, Ambasadorul Republicii Polone în R. Moldova

    Întrevederea Președintelui PL, Mihai Ghimpu, cu ES Artur Michalski, Ambasadorul Republicii Polone în R. Moldova

    14.03.2014  
    Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, a avut astăzi, 14 martie 2014, o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Polone în R. Moldova, Excelența Sa Artur Michalski.

    În cadrul întrevederii au fost  discutate subiecte ce se referă la necesitatea implementării  reformelor în Republica Moldova pentru realizarea parcursului european, funcționarea instituțiilor democratice, subiecte ce țin de situația politică internă şi externă, dar și  ultimele evoluţii în procesul de integrare a Republicii  Moldova în Uniunea Europeană. Totodată, cei doi oficiali au abordat mai multe chestiuni şi probleme cu care se confruntă la momentul actual Republica Moldova, dar au fost tratate şi subiectele cu referire la situația creată în Ucraina și felul în care evenimentele de acolo pot afecta R. Moldova.

    Mihai Ghimpu, Președintele PL,  și-a exprimat convingerea că semnarea Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană în 2014 va constitui un pas decisiv în parcursul european al țării noastre, dar a accentuat și importanța menținerii guvernării democratice în R. Moldova și după alegerile din 2014 pentru continuarea cursului european.
    „Semnarea Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană va diminua influența Federației Ruse în Republica Moldova, cu atât mai mult că de la 25 mai a.c. cetățenii R. Moldova vor călători fără vize în spațiul UE ” – a menționat Mihai Ghimpu.

    La rândul său, ES Artur Michalski  a remarcat importanța semnării Acordului de Asociere cu UE și implementării reformelor pentru bunăstarea cetățenilor R. Moldova  și a menționat că Republica Polonă susține Republica Moldova în realizarea parcursului său european.

    Președintele PL a vorbit și despre acțiunile neconstituționale ale Coaliției de guvenare, accentuând politica Partidului Liberal după ce a fost exclus de la guvernare  - „PL rămâne fidel politicii promovate până acum şi vom lupta în continuare pentru continuarea cursului european al republicii, pentru implementarea reformelor în folosul cetățenilor și pentru îmbunătățirea vieții acestora. Din păcate, cei care sunt la conducere folosesc cauza Integrarii Europeane şi își realizează interesele personale sau îndeplinesc comanda Kremlinului,  mă refer la privatizarea Băncii de Economii, concesionarea Aeroportului, folosirea banului public etc.  PL este, a fost şi va fi împotriva acestor fărădelegi, fapt demonstrat și de sesizările depuse la CC prin care s-a evitat să fie furate din bugetul de stat peste 300 mln lei”.

    Cu privire la situația creată în Ucraina, Mihai Ghimpu a precizat că PL a fost primul partid care a adoptat o declarație oficială cu privire la agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina, dar, anterior, a adoptat o altă declarație de susținere a voinței poporului ucrainean de a adera la Uniunea Europeană.
    Totodată, Președintele PL a apreciat poziția Republicii Polone în legătură cu situația din Ucraina, dar și pentru faptul că susține consecvent vectorul european al Republicii Moldova.

    „Apreciem faptul că Polonia a fost una dintre primele țări care a luat atitudine în legătură cu evenimentele care au loc în Ucraina și a spus lucrurilor pe nume. Totodată, vă mulțumesc pentru sprijinul oferit republicii în continuarea vectorului european și pentru că Polonia a susținut propunerea de eliminare a vizelor de călătorie în spațiul UE pentru cetățenii republicii. Faptul că am parafat Acordul de Asociere cu UE la Vilnius și că am obținut libera circulație a cetățenilor RM în spațiul UE ne motivează să luptăm în continuare pentru Integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană” – a mai spus Mihai Ghimpu.


    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    14 martie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com