• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  „Sărut, femeie, mâna ta!” - Elogiu adus femeii de către liberali în Italia

    „Sărut, femeie, mâna ta!” - Elogiu adus femeii de către liberali în Italia

    11.03.2014  
    În data de 8 și 9 martie 2014, cu prilejul frumoasei sărbători de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, Cluburile Liberale din Italia, în frunte cu liderul liberalilor din Italia, Artur GUTIUM, cu sprijinul și participarea lui Dorin CHIRTOACĂ, Primarul General al mun. Chișinău, Prim-vicepreședinte PL și  Anatol ȘALARU, Prim-vicepreședinte PL, au adus un elogiu femeii, ființă care înnobilează existența, inspirând iubire și admirație.

     Astfel, ziua Femeii a fost sărbătorită și în Italia, în cadrul a 3 concerte  inedite cu genericul - „Sărut, femeie, mâna ta!” , la care au evoluat Maestrul Nicolae Botgros și marii artiști ai neamului nostru, promotori ai valorilor și tradițiilor naționale - Lidia Bejenaru, Ion Paladi, Ioana Căpraru, Cornel și Cristian Botgros. Sălile unde s-au desfășurat concertele au fost arhipline, inițial fiind preconizate doar 2 concerte, unul la Venezia -  Mestre, concert organizat de către Clubul Liberal Venezia – Mestre, în colaborare cu Asociația Multiculturală “Armonia”, în frunte cu președintele asociației, Petru Dinjos, și unul la Bologna, concert organizat de către Clubul Liberal Bologna. Însă, datorită prezenței mari  la concert, duminică, la Bologna, a intervenit necesitatea de a repeta concertul  și de a organiza două concerte la rând, în aceeași seară, oamenii așteptând câteva ore pentru a putea simți sărbătoarea în spiritul românesc de acasă. Pe parcursul a două seri, românii-moldoveni din Italia au avut posibilitatea de a sărbători, a se bucura, a dansa și a zâmbi pe muzica celor mai îndrăgiți artiști ai muzicii populare românești.

     La Venezia –Mestre și la Bologna, Maestrul Nicolae Botgros și inegalabilii Ion Paladi, Lidia Bejenaru,  Ioana Căpraru, Cornel și Cristian Botgros au încântat publicul din Italia cu valoroase mostre ale patrimoniului cultural al poporului român, în stilul inconfundabil cu care ne-au obișnuit. Emoțiile pozitive transmise prin muzica de suflet românească și prin virtuozitatea viorii au reușit să atingă sufletul fiecăruia aflat în sală. Oamenii cu dor de casă în suflet au încins hore și au dansat în ritm de dans românesc , învitându-i la horă și pe Dorin Chirtoacă și Anatol Șalaru, iar muzica și dansul au încoronat frumusețea serii. În cadrul concertului de la Venezia – Mestre au mai evoluat și membrii Asociației Multiculturale “Armonia” , artiștii Petru Dinjos, Președintele Asociației, Beatrice Toader, Eugen Oglindă și Victoria Martin.

    Dorin CHIRTOACĂ, Primarul General al mun. Chișinău, Prim-vicepreședinte PL  și  Anatol ȘALARU, Prim-vicepreședinte PL  s-au alăturat și cu un mesaj de felicitare la elogiul adus femeii cu prilejul sărbătorii frumoase de 8 martie, dorindu-le fericire necontenită, sănătate și pace în casă și în suflete. „ Vă mulțumim și vă suntem  recunoscători, dragi femei,  pentru fiecare zâmbet, pentru fiecare clipă și cuvânt dăruit cu dragoste în fiecare zi, care ne dă puterea de a trece cu demnitate peste încercări și ne fac viața mai frumoasă. Dumneavoastră ne asigurați valorile prezentului, precum și viitorul”, a mai spus Dorin Chirtoacă, oferindu-le în dar doamnelor și domnișoarelor din sală felicitări.

    Spectatorii și-au exprimat bucuria de a-i revedea și a  vorbi cu unii din liderii politici de la Chișinău - Dorin CHIRTOACĂ și Anatol ȘALARU,  unii dintre puținii lideri în care mai au încredere, exprimându-și totodată gratitudinea și față de Mihai Ghimpu, Președintele PL.   Cei prezenți în sală au adus cuvinte de mulțumire Partidului Liberal pentru tot ceea ce face în numele neamului nostru, pentru consecvență în lupta pentru libertatea, dreptatea și bunăstarea oamenilor, precum și pentru toate eforturile și acțiunile concrete în parcurgerea cu succes a drumului european. De asemenea, au menționat, chiar dacă se află în Europa și simt viabilitatea valorilor europene, a unui stat de drept, ei își doresc să se întoarcă acasă, își doresc să regăsească și acasă un stat de drept, unde legea este singurul factor de decizie, își doresc locuri de muncă și un stat unde valorile europene și naționale sunt stăpâne la ele acasă. Iar în contextul acțiunilor întreprinse de către Coaliția de guvernare de astăzi, concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și privatizarea Băncii de Economii, care au adus prejudicii enorme republicii, membrii diasporei din Italia și-au exprimat încrederea în forța Partidului Liberal, care a demonstrat de  fiecare dată implicarea directă  în soluționarea problemelor cu care se confruntă societatea și prin fiecare acțiune întreprinsă a dovedit că este singurul partid care, în mod consecvent,  suține vectorul european și integrarea republicii în Uniunea Europeană. De asemenea, cei prezenți, nu au contenit să adreseze  nenumărate întrebări  și mesaje de susținere și încurajare lui Dorin Chirtoacă, Anatol Șalaru, Partidului Liberal și au reiterat poziția și dorința lor de a se implica în schimbarea lucrurilor spre bine și de a susține Partidul Liberal în activitatea sa, în vederea realizării obiectivului nostru național și european.

    Dorin CHIRTOACĂ  a mulțumit celor prezenți pentru implicare, accentuând rolul diasporei în realizarea obiectivului nostru național și european.  „Românii  moldoveni de pretutindeni sunt parte integrantă a spiritualității poporului nostru, o comunitate importantă în vederea construirii viitorului nostru european. Consider că Republica Moldova  a intrat pe un drum cu sens unic spre Uniunea Europeană, iar noi, împreună cu  DVS, avem posibilitatea de a decide viteza cu care parcurgem acest drum spre o viață mai bună, un viitor mai luminos, deoarece perspectiva europeană se câștigă”, a reiterat Dorin Chirtoacă. De asemenea, i-a asigurat pe cei prezenți că Partidul Liberal va valorifica susținerea și sprijinul acordat de către cetățeni în vederea realizării obiectivelor propuse.

    La rugămintea celor prezenți în sală, de a lua în considerare necesitatea deschiderii mai multor secții de votare și consulare în diasporă, Anatol ȘALARU, Prim-vicepreședinte PL, a subliniat că PL va întreprinde toate acțiunile posibile pentru majorarea și suplinirea numărului secțiilor de votare și a secțiilor consulare deschise în afara republicii. „Partidul Liberal are o responsabilitate particulară față de românii moldoveni aflați în afara granițelor și urmărește cu mare atenție problemele comunităților  din diasporă în vederea soluționării acestora. PL va susține diaspora negreșit în toate activitățile sale, deoarece Dvs sunteți viitorul europen al republicii ”, a menționat Anatol Șalaru.

    La eveniment au mai fost prezenți și președinții Cluburilor Liberale din Italia, Sergiu Bondari, Președintele Clubului Liberal  Venezia – Mestre, Adic Șișcanu, Președintele Clubului Liberal Brescia, Iurie Petrachi, Președintele Clubului Liberal Padova, Pavel Cazacu, Președintele Clubului Liberal Bologna, împreună cu echipa sa, Oleg Caramanuța, Vicepreședinte CL Bologna, Marian Alexandru Cobzaru, secretar, Alina Cașcaval, Igor Cazacu, Cristina Cazacu, Victor Cojocari, membri ai Biroului Permanent  și Petru Dinjos, Președintele Asociației Multiculturale “Armonia” .

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    11 martie 2014



Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com