• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conferințele Organizațiilor Teritoriale PL Strășeni și Călărași

    Conferințele Organizațiilor Teritoriale PL Strășeni și Călărași

    03.03.2014  
    La data de 2 martie 2014, Organizațiile Teritoriale PL Strășeni și Călărași au convocat Conferințele Teritoriale.
    Ordinea de zi a conferințelor a inclus:
    -    Prezentarea raportului de activitate de către Președintele Organizației;
    -    Alegerea organelor de conducere a organizației;
    -    Delegarea participanților la Congresul PL;
    -    Situația socială și politică din republică.

    Întrucât la data de 2 martie este marcată Ziua Memoriei, ziua în care a început războiul de pe Nistru, delegații Conferințelor au păstrat un moment de reculegere în memoria celor care și-au pierdut viața, luptând pentru Libertatea și integritatea republicii.



    Conferința Organizației Teritoriale PL Strășeni


    În calitate de invitat a participat Deputatul Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal.
    Președintele Organizației Teritoriale PL Strășeni, Lilian Carp, a prezentat raportul de activitate al Organizației în care a enumerat realizările Partidului Liberal în r. Strășeni. Lilian Carp a accentuat proiectele inițiate de către consilierii locali și raionali din partea PL în localități și în or. Strășeni, menționând proiectele de canalizare, apeduct, iluminare stradală etc, care au fost implementate în mai multe localități din r. Strășeni.

    Conferința a votat unanim excluderea unor membri din Organizație și, respectiv, din rândurile partidului, din cauza încălcării grave a statului PL – Pavel Tomaciuc, Ines Sârcu, Veronica Darie, Constantin Popa, Valeriu Codreanu și Vasile Diaconu.

    Conferința, în urma deliberărilor, l-a ales în n calitate de Președinte al Organizației pe Lilian Carp.  Deasemenea, au fost aleși membrii Biroului Permanent și ai Consiliului Teritorial al Organizației și au delegat participanții la Congresul Partidului.

    Mihai Ghimpu a informat participanții despre situația social-politică din republică, ultimele evenimente politice interne și externe, decizia Parlamentului UE prin care a fost liberalizat regimul de vize pentru R. Moldova, situația creată în Ucraina, declarația Partidului Liberal cu privire la agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucraina, sesizările depuse de către Deputații PL la Curtea Constituțională prin care au fost evitate un șir de ilegalități etc.
    Președintele PL a enumerat realizările Partidului și în plan social, reiterând politica PL în domeniul dezvoltării rurale şi modernizării satelor prin  asigurarea tuturor localităţilor cu acces la reţeaua drumurilor publice; refacerea si dezvoltarea infrastructurii de bază, respectiv, drumuri, apă, canalizare, gazificare ș.a; echilibrarea prezentei diferenţe dintre nivelul de trai din zona rurală şi cea urbană etc.

    Conferința a susținut, prin vot unanim, Declarația Partidului Liberal cu privire la agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

    După încheierea lucrărilor ședinței, delegații Conferinței, în frunte cu Președintele Partidului, Mihai Ghimpu și Președintele Organizației, Lilian Carp, au mers în mod organizat să depună flori la monumentul eroilor căzuți în războiul de pe Nistru pentru a marca Ziua Memoriei.



    Conferința Organizației Teritoriale PL Călărași


    La Conferinţă au fost prezenți  340  de delegaţi, aleşi în mod statutar la adunările  desfăşurate anterior în organizaţiile  primare din Călărași, iar în calitate de invitați au participat:  Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte PL, Primar general al mun. Chișinău,  Veaceslav Untilă, Vicepreședinte PL  și  ex- Preşedintelele r. Ungheni,  Ion Harea.

    Președintele Organizației, Petru Cosoi, a prezentat raportul de activitate, ulterior, luări de cuvânt au avut: delegaţii Dumitru Munteanu din Temeleuţi, Grigore Lebădă din Săseni,   Primarului s. Buda,  Lilian   Gotcă,   Președinta Organizaţiei de Femei  a PL din raion  şi alţii,  care au menționat realizările membrilor PL în teritoriu și prioritățile pentru anul 2014.

    Ulterior, Conferința a hotărât:
    -    În calitate de Președinte al Organizației a fost reales Petru Cosoi;
    -    În funcția de vicepreședinți au fost aleși: Zinaida Bădărău, Dumitru Cumpănă, Nicolae Ivas și Tudor Radu;
    -    Secretar coordonator – Alexandru Negru.
    Conferința a ales membrii Biroului Permanent, ai Consiliului Teritorial, Comisia de Etică și Disciplină și cea de Cenzori și au delegat participanții la Congresul Partidului.

    Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședintele PL, Primar General al mun. Chișinău și Veaceslav Untilă, Vicepreședinte PL, au vorbit despre situația social-politică, realizările și prioritățile partidului și au accentuat importanța istorică a anului 2014 pentru viitorul european al Republicii Moldova.

    Liderii PL au răspuns la întrebările delegaților cu privire la evenimentele politice din republică și din exterior și au mulțumit participanților pentru eforturile depuse.

    Dorin Chirtoacă și Veaceslav Untilă au accentuat importanța datei de 2 martie, ziua în care a început războiul de pe Nistru, cu atât mai mult că V. Untilă a luptat în acest război.
    Prim-vicepreședintele D. Chirtoacă a comentat situația din Ucraina și accentuat că PL este primul partid care a luat atitudine față de agresiunea militară a Federației Ruse, adoptând o Declarație oficială, iar membrii PL și-au manifestat solidaritatea față de poporul ucrainean la acțiunile de pichetare a Ambasadei Rusiei la Chișinău din 2 martie 2014.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    3 martie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com