• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conferințele Organizațiilor Teritoriale PL Șoldănești și Dubăsari

    Conferințele Organizațiilor Teritoriale PL Șoldănești și Dubăsari

    01.03.2014  
    Astăzi, 1 martie 2014, s-au desfășurat Conferințele Organizațiilor Teritoriale PL Șoldănești și Dubăsari la  care a participat, în calitate de invitat,  Dl. Mihai Ghimpu, Deputat, Președintele Partidului Liberal.

    Conferințele au fost deliberative, având următoarea ordine de zi: Prezentarea raportului de activitate a Organizației de către Președintele acesteia; prezentarea raportului de activitate al Organizației de Femei și cea de Tineret(de către președinți); alegerea conducerii organizației; alegerea Comisiei de Cenzori și a Comisiei de Etică și Disciplină; alegerea membrilor Biroului Permanent al Organizației și a membrilor Consiliului Teritorial; delegarea participanților la Congresul Partidului și prezentarea, de către Președintele PL Mihai Ghimpu, a situației politice și sociale din Republica Moldova.



    Conferința Organizației Teritoriale PL Șoldănești

    În prezentarea raportului de activitate, Președintele Organizației Teritoriale PL Șoldănești a enumerat realizările filialei, printre care:  reconstrucția Casei de Cultură  “George Coșbuc” din Șoldănești; au fost inaugurate monumente în memoria victimelor regimului comunist de ocupație în satele: Răspopeni, Cotiujenii Mari, Climăuții de Jos, Olișcani, Vadul- Rașcov, Șestaci;  au fost elaborate diverse proiecte de canalizare, apeduct, amenajarea izvoarelor și fântânilor - construcția apeductului central din cartierul Eminescu și Lacurilor din Șoldanești, construcția rețelelor de apeduct în satele Samașcani și Rogojeni, construcția sistemului de canalizare din cartierul Lucerna din Șoldănești; sistemul de epurare a apelor reziduale din or. Șoldănești; construcția fântânii arteziene din satul Cot; amenajarea și curățarea fântânilor din satele Olișcani, Cotiujenii Mari, Socola, Climăutii de Jos, Cot, Fuzovca și Șestaci.
    Leonid Paerele a mai accentuat că datorită contribuției PL au fost reparate 2 acoperișuri a 2 blocuri locative din Șoldănești;  a fost reparată strada Prieteniei din Șoldănești.  La propunerea și insistența primarului din Climăuții de Jos, susținut de consilierii locali PL, s-a construit sistemul de iluminare stradală și a fost construit și amenajat centrul comunitar din satul Climăuții de Jos ș.a.

    Ulterior, delegații conferinței au pus în dezbatere mai multe probleme cu care se confruntă localitățile din r. Șoldănești și au exprimat încredere că Partidul Liberal este singurul partid care le reprezintă interesele și luptă pentru transparență, Dreptate, având curajul să spună lucrurilor pe nume.

    În urma deliberărilor, Conferința Organizației Teritoriale PL Șoldănești a hotărât:
    -    În calitate de Președinte al Organizației a fost ales Leonid Paerele;
    -    Vicepreședinți: Tudor Belibov,  Sergiu Melnic, Valentin Morar, Valentin Moldovan, Pavel Postârca și Veaceslav Croitor;
    -    În funcția de secretar coordonator al Organizației a fost aleasă Vera Botezatu.
    Totodată, Conferința a ales membrii Comisiei de Cenzori și a Comisiei de Etică și Disciplină, membrii Biroului Permanent și ai Consiliului Teritorial al Organizației și a delegat participanții la Congresul Partidului, care va avea loc la data de 25 mai a.c.




    Conferința Organizației Teritoriale PL Dubăsari


    În raportul de activitate al Organizației, Președinta Ludmila Crăciun a prezentat o serie de realizări ale Organizației, activitățile în care s-au implicat membrii și a enumerat prioritățile pentru acest an ale filialei.
    Ludmila Crăciun a menționat în discursul său: „Rolul și misiunea noastră a tuturor este restabilirea încrederii cetăţenilor în democrației, în valorile democratice și europene. Noi suntem cei care trebuie să le spunem adevărul oamenilor pentru ca ei să înțeleagă cât este de important continuarea cursului european al republicii. Obiectivul nostru principal a fost și este integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană, noi suntem cei care ne-am asumat schimbarea până la capăt și împreună o vom realiza!”

    Delegații Conferinței, în urma audierii raportului de activitate, s-au implicat activ în sesiunea de întrebări și au pus în discuție diferite probleme cu care se confruntă localnicii.

    Ulterior, Conferința a purces la alegerea organelor de conducere ale Organizației Teritoriale, astfel:
    -    În funția de Președinte al Organizației Teritoriale PL Dubăsari a fost realeasă, în unanimitate, Ludmila Crăciun;
    -    În calitate de vicepreședinți: Gheorghe Ursu și Vitalie Andreev;
    -    Secretar coordonator -  Sergiu Pojar.
    Conferința a ales membrii Comisiei de Cenzori și a celei de Etică și Disciplină, membrii Biroului Permanent și ai Consiliului Teritorial al Organizației și a delegat participanții la Congresul Partidului.


    În cadrul ambelor Conferințe Mihai Ghimpu a informat participanții despre situația social-politică din republică, abordând subiecte precum: Decizia Parlamentului UE de abolire a regimului de vize pentru R. Moldova; cursul european al republicii; problemele cetățenilor; situația politică din republică și acțiunile Coaliției de guvernare de compromitere a democrației și a principiilor democratice; principalele realizări ale PL-ului; activitatea parlamentară a Deputaților PL; prioritățile partidului pentru anul 2014 etc.

    „Integrarea Republicii Moldova în UE rămâne pentru PL obiectivul primordial, întrucât doar  în Uniunea Europeană vom avea un viitor mai bun, cu o conducere cinstită, fără ca să ne trezim „peste noapte” că nu mai avem Banca de Economii, Aeroportul  și sute de milioane de lei lipsă în bugetul de stat. Decizia Parlamentului UE prin care a fost abolit regimul de vize nu este  numai meritul nostru, ci și oficialilor europeni, dar,  în primul rând, este meritul Dvs, a celor care ați pledat pentru Partidul Liberal și celelalte partide democratice, care au format o majoritate parlamentară și au dat curs voinței Dvs politice” – a menționat Președintele PL în discursul său.

    Mihai Ghimpu a enumerat realizările Partidului Liberal în plan național și social și a accentuat că singurul partid din R. Moldova care a rămas consecvent ideilor și valorilor pe care le promovează este PL. Tot Partidul Liberal este singurul care și-a îndeplinit angajamentele și promisiunile față de cetățeni, fapt ce demonstrează, repetat, că PL reprezintă o forță și are o echipă puternică formată din oameni corecți, onești, cu demnitate, care luptă pentru cauză, ci nu pentru interese personale sau de partid, și promovează valorile naționale, liberale și europene.

    Deoarece de 1 Martie românii sărbătoresc Mărțișorul, Președintele PL a adus un mesaj de felicitare celor prezenți cu ocazia sosirii primăverii, anotimp care simbolizează un nou început, revenirea la viață a naturii, curaj și vitalitate. „Întrucât astăzi este sărbătoarea Mărțișorului, vă doresc multă sănătate, dragoste, putere de muncă și verticalitate. Sper ca spiritul primăverii să vă însoțească pretutindeni și revenirea naturii la viață să vă dea multă energie și forță pentru a realiza tot ceea ce v-ați propus” – a menționat Mihai Ghimpu. Cu această ocazie, Deputatul a dăruit fiecărui participant câte un mărțișor, conform tradiției, și un calendar cu tematica primăverii.

    De asemenea, Președintele PL i-a felicitat pe toți cei aleși în funcții și le-a dorit succes și realizări frumoase.


    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    1 Martie 2014

     


     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com