• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dragobetele sărută fetele!

    Dragobetele sărută fetele!

    24.02.2015  
    „Azi în cap de primăvară,
    Zeul dacic Dragobete,
    Plin de dragoste şi pară,
    Sărută gura la fete”


    În fiecare an, tradițional,  la data de 24 februarie românii sărbătoresc ziua iubirii - Dragobetele!  Dragobetele are rădăcini foarte vechi, fiind celebrat chiar de pe timpul dacilor, aceasta fiind sărbătoarea care aduce iubirea în casă și în suflet.  Dragobetele, alături de alte sărbători tradiționale românești, defineşte între popoarele lumii, specificul spiritual al românilor. În Republica Moldova, Dragobetele a început să fie sărbătorit din 2006, de către Tineretul Liberal, prin diferite activități de promovare a semnificației și importanței acestei sărbători.

    Fie ca Dragobetele să va ocroteasca dragostea și să vă aducă numai bucurii și clipe frumoase, iar spirtul acestei sărbători dedicate iubirii să vă însoțească anul împrejur. Se știe că Dragobete este şi un zeu al bunei dispoziţii,  le doresc celor care au înfiripat noi iubiri, logodne şi chiar căsnicii, ca dragostea care i-a unit să dureze toată viața!  


    În popor se spunea că cei care participă la Dragobete vor fi feriţi de boli, şi mai ales de febră, şi că Dragobetele îi ajută pe gospodari să aibă un an îmbelşugat, iar îndrăgostiții trebuie neapărat să se sărute în această zi, dacă vor să rămână împreună cât mai mult timp, iată de ce vă îndemn pe toți să sărbătorim ziua îndrăgostiților, să iubim românește și să fim mândri de tradițiile noastre strămoșești!

    Dragobetele sărută fetele!


    Președintele Partidului Liberal,
    Mihai Ghimpu

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com