• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Întrevederea Președintelui PL, Mihai Ghimpu cu Ambasadorul Germaniei la Chișinău, Excelența Sa Matthias Meyer

    Întrevederea Președintelui PL, Mihai Ghimpu cu Ambasadorul Germaniei la Chișinău, Excelența Sa Matthias Meyer

    17.02.2014  
    Astăzi, 17 februarie 2014, Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a avut o întrevedere la sediul Partidului cu Ambasadorul Germaniei la Chișinău, Excelența Sa Matthias Meyer.

    Președintele PL a abordat în cadrul întrevederii mai multe subiecte de importanță majoră pentru R. Moldova și continuarea cursului european al acesteia, printre care: semnarea Acordului de Asociere și liberalizarea regimului de vize; situația politică și socială în republică; ; referendumul din partea de sud a republicii; activitatea parlamentară a Partidului Liberal; acțiunile de subminare a PL-ului de către Coaliția de guvernare; sesizările Deputaților PL la Curtea Constituțională și hotărârile Curții, precum și o serie de chestiuni legate de implementarea reformelor în republică întru menținerea vectorului european.

    Mihai Ghimpu a informat Ambasadorul Germaniei la Chișinău despre încălcările Coaliției de guvernare, manifestându-și îngrijorarea că acestea cauzează nemulțumirea oamenilor și neîncrederea lor în democrație, ceea ce este un risc enorm pentru viitorul european al republicii. Totodată, Președintele PL a precizat că în șirul de încălcări ale Coaliției se numără și redenumirea Fracțiunii PL în fracțiunea PLR, ceea ce reprezintă o încărcare gravă a  Constituției R. Moldova, a principiilor democratice și în mod special a  pluripartidismului.

    Ambasadorul Germaniei la Chișinău, ES Matthias Meyer a precizat că UE cunoaște situația politică a Republicii Moldova și țările membre UE oferă sprijin republicii pentru a menține cursul european. Ambasadorul a accentuat că este foarte importantă menținerea stabilității politice pentru a nu pune în pericol vectorul european. Excelența Sa a precizat că UE va sprijini RM în implementarea reformelor, dar este important ca investițiile să fie gestionate corect și transparent, iar Instituțiile Publice să funcționeze conform legilor.

    Mihai Ghimpu a precizat că o altă îngrijorare a Partidului Liberal este faptul că SUA și Suedia, parteneri strategici ai R.Moldova, din cauza faptului că autorităţile Republicii Moldova au luat decizia de a nu pune în aplicare pe deplin şi imediat Legea privind finanţele publice locale , au fost nevoiți să suspendeze finanțările, iar cei care au de suferit sunt cetățenii.
    „Eu am atenționat în repetate rânduri atât foștii colegi de Alianță, cât și opinia publică – ceea ce face Coaliția de guvernare nemulțumește societatea și pot pun comuniștii într-o lumină bună. Nu este corect față de cetățenii care au votat pentru aceste partide, față de partenerii externi și față de UE să declare că sunt pentru cursul european, dar în realitate să compromită democrația și încrederea cetățenilor în principiile democrației” – a mai spus Mihai Ghimpu în cadrul întrevederii.
    Mihai Ghimpu a dat asigurări că Deputații PL vor vota și în continuare tot ceea ce ține de cursul european al republicii astfel încât nimeni nu va reuși să provoace o eventuală criză politică pentru a deturna acest curs.

    ES Ambasadorul Germaniei la Chișinău a menționat că oficialii europeni cunosc situația și își doresc ca prin ajutorul acordat R. Moldova să fie realizate reforme pentru cetățeni ca să le fie îmbunătățite condițiile de trai.

    Președintele Liberalilor a mulțumit ES Matthias Meyer pentru sprijinul acordat Republicii Moldova și a precizat că cetățenii republicii au nevoie de acest ajutor, ei nu trebuie să suporte consecințele greșelilor Coaliției. „Vă mulțumesc, D-le Ambasador, pentru toate eforturile și pentru sprijinul DVS și a țării pe care o reprezentati pe care îl acordați R. Moldova. Vă suntem recunoscători și vă rugăm să continuați să ne ajutați pentru că fără ajutorul Uniunii Europene, Republica Moldova nu va putea menține de una singură cursul european și nu va putea face presiunilor Federației Ruse”.

    La rândul său, ES Matthias Meyer a mulțumit Președintelui PL și a menționat că Germania va ajuta R.Moldova să parcurgă drumul european și a convenit asupra altor întrevederi pentru a fi la curent cu situația din republică.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    17 februarie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com