• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conferința Organizației Teritoriale PL Bălți

    Conferința Organizației Teritoriale PL Bălți

    16.02.2014  
    Astăzi, 16 februarie 2014, Organizația Teritorială PL Bălți s-a convocat în Conferință. În calitate de invitați ai Conferinței, au participat: Deputatul Mihai Ghimpu, Președintele Partidului, Corina Fusu, Vicepreședinte PL, Președinta Organizației Femeilor Liberale, Iurie Cuculescu, responsabil de Organizația Teritorială PL Bălți și Grigore Condorachi, Președintele Organizației Teritoriale PL Sângerei.
    Înainte de a purcede la lucrările Conferinței, participanții au onorat imnul Partidului Liberal – „Libertatea – floare a speranței”, versuri: Simion Ghimpu, muzică: Anatol Dumitraș.

    Conferința a fost deliberativă și a adoptat, în unanimitate, următoarea ordine de zi: prezentarea raportului de activitate al Organizației de către Președintele acesteia, Alexandru Volcov; alegerea conducerii Organizației și a membrilor Biroului Permanent;  alegerea Comisiei de Cenzori și a celei de Etică și Disciplină; delegarea participanților la Congresul Partidului din mai a.c. și prezentarea situației sociale și politice din republică de către Mihai Ghimpu și Corina Fusu.

    Ulterior, participanții au audiat raportul de activitate prezentat de către Președintele filialei Bălți, Alexandru Volcov, și au venit cu un șir de propuneri întru dezvoltarea Organizației și implicarea activă a locuitorilor în soluționarea problemelor cu care se confruntă.

    În urma discuțiilor și propunerilor participanților, Conferința a hotărât:
    -    În calitate de Președinte al Organizației Teritoriale PL Bălți a fost reales Alexandru Volcov;
    -    Prim-vicepreședinte al Organizației - Adrian Crasnobaev;
    -    În calitate de vicepreședinți – Ion Cojocaru și Tudor Ciobanu, iar Președinta Organizației de Femei din Bălți a PL, Ludmila Negru și Președintele Tineretului Liberal al Organizației, Angela Bejan, conform statutului sunt, din oficiu, vicepreședinți ai Organizației;
    -    În funcția de Secretar coordonator al Organizației a fost ales Ion Blaj.
    Conferința a ales Comisia de Cenzori și Comisia de Etica și Disciplină,  membrii Biroului Permanent al Organizației și a delegat participanții la Congresul Partidului, care va avea loc în luna mai a.c.

    În cele ce urmează, Corina Fusu a vorbit despre situația socială și politică din republică, a evidențiat problemele sociale ale cetățenilor care sunt neglijate de Coaliția de guvernare, a accentuat realizările principale ale Partidului Liberal în plan național și social și a informat participanții despre activitatea parlamentară a Fracțiunii PL în Parlament, menționând despre sesizările depuse de către Deputații PL la Curtea Constituțională, datorită cărora a fost împiedicat furtul a cca 300 mln lei din bugetul statului. Corina Fusu a subliniat importanța continuării cursului european al republicii și asigurarea transparenței și corectitudinii în actul guvernării. Deputata a mai precizat că în urma excluderii PL-ului de la guvernare, actuala Coaliție își permite să încalce grav Constituția și sfidează legile și voința cetățenilor, de aceea este important ca oamenii să cunoască aceste adevăruri și să fie conștienți de realitatea politică pe care o are republica.
    „PL este unicul partid din R. Moldova care promovează idealuri și valori – idealurile naționale de rând cu valorile liberale și europene. Suntem singura echipa care a demonstrat consecvență și corectitudine încă de la fondarea partidului, de aceea ne mândrim că, spre deosebire de ceilalți, avem realizări și merite, nu doar vorbe. Este de menționat aici seria de merite în plan național; realizările în plan social(accentuez aici reparația drumurilor, construcția de apeducte, rețele de canalizare, iluminare în mediul rural etc), dar, bineînțeles, trebuie să subliniez că PL mai și veghează asupra respectării legii de către Coaliție, membrii căreia au interesele lor personale și sunt indiferenți față de soarta cetățenilor. Acest fapt îl demonstrează acțiunile lor din ultima perioadă care au o tentă antisocială – Legea prin care 2% din impozitele pe venit reținul de la salariați ar fi fost redirecționate către ONG-uri și instituții religioase, care a fost declarată neconstituțională și ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 40 mln lei; micșorarea accizelor la mașinile de lux, o altă încălcare a Coaliției; acțiunile Coaliției de subminare a natalității în republică și lista poate continua. Eu îmi doresc ca aceste adevăruri să ajungă în casele oamenilor pentru că ei merită o viață mai bună și nu putem tolera la infinit nedreptatea și hoția!” – a mai declarat Corina Fusu în cadrul ședinței.

    În urma prezentării situației sociale și poltice din republică, Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a răspuns la întrebările participanților. Discuția s-a axat pe subiecte legate de situația Fracțiunii PL în Parlament; semnarea Acordului de Asociere; liberalizarea regimului de vize; corupția în instituțiile publice; delapidări și fraude săvârșite de Coaliția de guvernare după schemele preluate de la comuniști; strategia Partidului și prioritățile pentru acest an; situația de pe teritoriul din stânga Nistrului; metode de redresare a economiei republicii; crearea condițiilor de afirmare a tinerilor etc. Mihai Ghimpu a subliniat rolul decisiv al membrilor PL în inițierea cursului european al republicii și aducerea democrației, datorită victoriei Primarului General, Dorin Chirtoacă, la alegerile municipale din 2007.
    „Cursul european al republicii se datorează liberalilor, iar astăzi se vede cu ochiul liber că tot liberalii sunt cei care îl mențin și luptă pentru el. Fiind excluși de la guvernare, multe încălcări ale Coaliției, făcute conștient, nu le putem împiedica, dar datorită sesizărilor noastre la Curtea Constituțională, aducem dreptate și demonstrăm că scopul lor sunt banii și funcțiile. Partidul Liberal are un teren fertil, suntem o echipă de oameni cinstiți, luptăm pentru cauză și oameni și demonstrăm continuu acest  lucru în activitatea noastră parlamentară și de partid. Oamenii, în urma hoțiilor Coaliției – Banca de Economii, Aeroportul – sunt dezamăgiți în democrație, dar noi trebuie să le explicăm că salvarea noastră spre un viitor mai bun este doar Uniunea Europeană, iată de ce este extrem de important să continuăm vectorul european al republicii. Noi ne-am asumat schimbarea până la capăt, iar această schimbare o putem realiza doar împreună. Mizez în continuare pe ajutorul Dvs în lupta pentru cauză și pentru menținerea cursului european! Vă mulțumesc și vă doresc mult succes, pentru că Bălți trebuie să devină a II-a capitală a R. Moldova, iar o capitală nu poate fi altfel decât europeană!” – a menționat Președintele PL.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    16 februarie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com