• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Liceenii Liberali au marcat 80 de ani de la naşterea lui Grigore Vieru

    Liceenii Liberali au marcat 80 de ani de la naşterea lui Grigore Vieru

    14.02.2015  
    Astăzi, 14 februarie 2015, se împlinesc 80 de ani de la naşterea marelui poet român, Grigore Vieru. Cu acest prilej, Clubul Liceenilor Liberali a organizat un cenaclu literar la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor Români din Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău. La eveniment au participat şi Ion Cebanu, Preşedintele Tineretului Liberal, Ion Purice Nistor, Președintele CSL .

    Liceenii au prezentat program artistic amplu, ce a constat din recitaluri, evocări, alocaţiuni şi momente literar-muzicale, susţinute de către participanţi și dedicate poetului Grigore Vieru.

    În cadrul evenimentului, Ion Cebanu, a accentuat: "Grigore Vieru a fost deosebit ca om, ca poet, ca fiu - fiu al acestui pământ. Cu toate că este trecut în altă dimensiune a existenţei, Grigore Vieru este acum mai viu ca niciodată. Vă îndemn să-i citim operele, căci cartea niciodată nu şi-a pierdut din valoare. Nu trebuie să ne uităm eroii, întrucât doar cei care se inspiră din aceste izvoare de cunoştinţe vor deveni adevăraţi creatori de idealuri. Grigore Vieru este, fără îndoială,  poetul valorilor noastre naţionale şi spirituale".

    Preşedintele CSL, Ion Purice Nistor a subliniat importanţa lui Grigore Vieru în literatura română, promovarea valorilor naţionale şi semănarea dragostei faţă de neam. "Grigore Vieru este un simbol al acestui neam, foarte aproape de destinul nostru, al locuitorilor acestei fâşii de pământ, de destinul neamului nostru. Scopul nostru, a Tineretului Liberal,  este de a păstra şi de a promova aceste valori pe care le-am moştenit de la predecesorii noştri. Cu siguranţă că aceasta nu va fi ultima activitate de acest gen organizată de tinerii liberali, vă mulţumesc tuturor pentru implicare şi apreciez mult faptul că tinerii de astăzi dau dovadă de iniţiativă, curaj şi promovează valorile neamului nostru" - a mai precizat Ion Purice Nistor.
     
    Serviciul de Presă al PL
    14 februarie 2015
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com