• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conferința Organizației Teritoriale PL Botanica

    Conferința Organizației Teritoriale PL Botanica

    08.02.2014  
    Astăzi, 8 februarie 2014, Organizația Teritorială PL Botanica a convocat Conferința. La ședință, în calitate de invitați, au participat și Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu și Prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, Primarul General al mun. Chișinău.

    Ședința Conferinței a fost deliberativă și a votat în unanimitate ordinea de zi care a inclus următoarele: prezentarea raportului de activitate al Organizației Teritoriale PL Botanica de către Președintele Mihai Moldovanu; raportul de activitate al Organizației de femei și al Organizației de Tineret; alegerea conducerii Organizației, a Consiliului Teritorial și a Biroului Permanent; delegarea participanților la Congresul Partidului;  prezentarea situației sociale și politice din republică, principalele realizări ale Partidului și obiectivele/prioritățile PL-ului pentru anul 2014, de către Președintele Mihai Ghimpu și Prim-vicepreședintele Dorin Chirtoacă.

    În prezentarea raportului de activitate, Mihai Moldovanu a subliniat principalele acțiuni și rezultatele Organizației Teritoriale PL Botanica, dar a înaintat și  câteva propuneri de dezvoltare a Organizației, valabile pentru oraş şi pentru localităţile rurale, pentru a fi analizate de către Biroul Central al PL-ului. „Ne-am asumat angajamentul  de a forma o echipă consolidată și promițătoare  a sectorului, de a implementa principiile și obiectivele Partidului Liberal, cât si construirea unei imagini pozitive, bazată pe fapte,  pentru a  extinde numărul membrilor PL-ului. Este foarte important să ne conjugăm în continuare în comun eforturile pentru a ne dezvolta capacităţile interne și, astfel, să asigurăm evoluţia ascendentă a Partidului” – a precizat Mihai Moldovanu.

    În continuare, participanții au audiat raportul Organizației Femeilor Liberale a sect. Botanica și al Organizației Tineretului Liberal din sector.

    Ion Tiho, Președintele Tineretului Liberal al Organizației Teritoriale Botanica a accentuat în raportul de activitate că membrii Organizației de Tineret urmează vectorul lansat de PL, promovează și se implică în realizarea obiectivului prim al partidului – integrarea europeană. „Întru prosperarea valorilor liberale, noi, tinerii liberali, participăm cu ambiție la evenimentele de promovare a valorilor naționale și europene, întrucât ne dorim un viitor mai bun și suntem convinși că prin muncă și perseverență putem realiza schimbarea până la capăt”, a mai menționat Ion Tiho.

    Participanții la Conferință au dezbătut mai multe probleme de ordin social și politic, au adresat întrebări conducerii PL și au venit cu propuneri de acțiuni întru dezvoltarea Organizației și obținerea de rezultate și mai mari.

    În cadrul Conferinței, Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte PL, Primarul General al mun. Chișinău, a informat participanții despre realizările Partidului în orașul Chișinău și în suburbiile acestuia, reiterând schimbările vizibile în bine în oraș din 2007, când Primar al orașului a devenit Dorin Chirtoacă. Liderul PL a ținut să precizeze că datorită echipei liberale, orașul Chișinău a devenit treptat un oraș European, iar în suburbii au fost implementate mai multe proiecte de ridicare a nivelului de trai – construcția rețelelor de canalizare, apeduct, iluminare, școli și grădinițe reparate, drumuri etc.
    „Realizările pe care le avem noi, Partidul Liberal, nu le are niciun partid! Se vede cu ochiul liber cu ce ne-am ocupat noi și cu ce s-au ocupat alții. În timp ce noi am rezolvat o serie de probleme în plan național, am implementat proiecte în localitățile rurale, am europenizat capitala și ne-am preocupat de problemele cetățenilor, ceilalți au avut grijă să-și umple buzunarele. Marele avantaj al PL-ului este că noi nu ne-am distanțat de la promisiunile pe care le-am facut oamenilor și angajamentele pe care ni le-am asumat, noi am rămas corecți și consecvenți, iar acum ne-a ramas doar să ne mobilizăm și să le spunem oamenilor, așa cum am făcut-o și până acum, adevărul. Sunt convins că vom reuși să realizăm obiectivul nostru principal  - integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană. Succes și înainte!!!” – a conchis Primarul Dorin Chirtoacă.

    Președintele Partidului și-a axat discursul pe problemele de ordin social, economic și politic din republică, subliniind rolul important care îi revine PL-ului în menținerea democrației și a cursului European al republicii. „Istoria ne demonstrează că Liberalii au fost întotdeauna motorul schimbării și evoluției, așa este și în R. Moldova, întrucât PL a reușit să miște lucrurile. Dacă nu reușeam noi, liberalii, să readucem încrederea cetățenilor în democrație în 2007, apropierea republicii de UE n-ar fi fost posibilă, precum n-ar fi fost posibile nici multe alte realizări importante – Decretul cu privire la Ziua Ocupației; desecretizarea arhivelor KGB; oficializarea Limbii Române în republică; monumentul în memoria victimelor deportărilor regimului comunist de ocupație din scuarul Gării Feroviare; ridicarea monumentelor de comemorare a victimelor regimului communist în mai multe localități rurale, proiect care este în desfășurare; sărbătorirea Crăciunului pe stil nou etc. Aceste realizări demonstrează că Partidul Liberal nu este doar un partid politic, ci reprezintă mișcarea de eliberare națională a românilor moldoveni și este singurul partid care a demonstrat că luptă pentru valorile naționale și europene.
    Mesajul nostru trebuie să fie clar: o putere europeană, o putere cinstită, o putere împotriva corupției, împotriva sărăciei, o putere pentru oameni - Libertate, Dreptate, Adevăr și Bunăstare!
    Sunt convins că vom reuși, pentru că cei care au luptat pentru Adevăr și Dreptate întotdeauna au ieșit învingători!” – a menționat Președintele PL, Mihai Ghimpu.

    În urma procedurii de dezbatere și votare, Participanții la Conferință au hotărât:
    -    În calitate de Președinte al Organizației Teritoriale PL Botanica – Mihai Moldovanu;
    -    Vicepreședinți : Cornel Pântea, Vitalie Șalari, Nicolae Gârbu, Vlad Ungureanu, Tudor Călugăreanu,  Valeriu Taburceanu, Aneta Ganencu, Svetlana Zugrav. Mariana Buruiana, Președinta OFL Botanica și Ion Tiho, Președinte TL Botanica fac parte automat, conform statulului PL, din lista de vicepreședinți ai Organizației;
    -    În calitate de secretar coordonator  al Organizației – Victor Graur.
    Conferința a ales membrii Consiliului Teritorial al Organizației și ai Biroului Permanent și a delegat participanții la Congresul Partidului.

    Președintele PL a felicitat întreaga echipă a Organizației PL Botanica și le-a urat celor aleși în funcții mult succes, perseverență și să dea dovadă de corectitudine și consecvență în realizarea responsabilităților pe care și le-au asumat.
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    8 februarie 2014



Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com