• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Organizația Primară PL din Bubuieci a convocat Adunarea Generală

    Organizația Primară PL din Bubuieci a convocat Adunarea Generală

    07.02.2014  
    Astăzi, 7 februarie 2014, a avut loc Adunarea Generală a Organizației Primare a Partidului Liberal din localitatea Bubuieci la care au participat, în calitate de invitați, și Președintele Partidului, Mihai Ghimpu, Președinta Organizației Teritoriale PL Ciocana, Ana Eremia și Președintele CMC(Consiliul Municipal Chișinău), Ion Gabura.

    Ordinea de zi a Adunării a cuprins prezentarea raportului de activitate al Organizației de către Președintele Igor Moraru; alegerea conducerii Organizației; discutarea problemelor localității și metode eficiente de soluționare a acestora; stabilirea priorităților pentru anul 2014 și prezentarea situației sociale și politice din republică de către Președintele PL, Deputatul Mihai Ghimpu.

    Participanții au dezbătut o serie de chestiuni organizatorice și au venit cu diverse propuneri de soluționare a problemelor actuale ale localnicilor din Bubuieci, totdată, aceștia au adresat întrebări Președintelui PL Mihai Ghimpu în legătură cu ultimele acțiuni și evenimente politice din R. Moldova.

    În cadrul ședinței, Mihai Ghimpu a abordat o serie de subiecte importante, printre care: problema identității; problemele sociale ale cetățenilor R. Moldova; situația de pe teritoriul din stânga Nistrului; referendumul din U.T.A. Găgăuză; acțiunile Coaliției de compromitere a democrației și cursului european al republicii, accentuând eforturile PL-ului de a menține vectorul european și de a asigura respectarea legilor și transparență în activitatea Guvernului. Președintele Liberalilor a accentuat că „Fiind într-o Alianță (AIE-1 ȘI AIE-2) în care colegii nu susțineau politica Partidului Liberal în problemele naționale, nouă totuși ne-a reușit: condamnarea crimelor regimului comunist, Decretul cu  privire la ocupație, desecretizarea arhivelor KGB,  declararea Limbii Române - limbă oficială prin hotărârea Curții Constituționale, sărbătorirea Crăciunului conform stilului nou, ba mai mult ca atât, prin sesizările la CC am reușit să rezolvam și multe probleme de ordin social și economic, dar cel mai important, în perioada când a fost Anatol Șalaru Ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor au început lucrările de reparație a drumurilor din republică, lui i se datorează faptul că acum avem kilometri întregi de drumuri europene. Noi am conștientizat faptul că nu putem înregistra o creștere economică fără a rezolva problema drumurilor, iar aceste acţiuni au contribuit la favorizarea creşterii şi dezvoltării economiei naţionale, care, ulterior, vor rezolva problemele sociale - salariile și pensiile mici, ajutoare sociale, etc”.

    Președintele PL a mai subliniat că în Programul Partidului o prioritate o constituie politica în domeniul dezvoltării rurale și modernizării satelor, iar în acest sens Primăria mun. Chișinău a alocat investiții și proiecte de construcție a rețelelor de canalizare, apeduct, iluminare etc.


    Participanții Adunării au ales conducerea Organizației, astfel, în calitate de Președinte al Organizației Primare PL Bubuieci a fost reales Igor Moraru, vicepreședinte - Vladimir Ermicioi, iar secretarul coordonator - Anatolii Lupașcu. Adunarea a ales membrii Biroului Permanent al Organizației și a delegat participanții la Conferința Organizației Teritoriale PL Ciocana, care se va desfășura în data de 15 februarie a.c.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    7 februarie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com