• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Consiliul Republican PL s-a convocat în şedinţă

    Consiliul Republican PL s-a convocat în şedinţă

    16.11.2013  
    La data de 16 noiembrie 2013, Consiliul Republican PL s-a întrunit în şedinţă.

    Şedinţa Consiliului a fost deliberativă şi a avut următoarea ordine de zi:
    -    Activitatea Organizaţiilor Teritoriale şi coordonarea acestora de către responsabili;
    -    Instruirea membrilor PL prin intermediul seminarelor;
    -    Desfăşurarea celui de- al IV-lea Cogres PL;

    Ordinea de zi a şedinţei a fost aprobată, prin vot unanim, de către membrii Consiliului.

    În continuare, responsabilii de Organizațiile Teritoriale PL au prezentat Consiliului raportul de activitate şi au vorbit despre situaţia Organizaţiilor Primare, numărul şi componenţa acestora, precum şi numărul membrilor din cadrul Organizaţiilor şi activitatea lor.
    În acest sens, au vorbit: Sergiu Cuşnir - Anenii Noi; Alexandru Volcov - Bălţi; Valentina Strătilă - Basarabeasca;  Gheorghe Bordei - Briceni; Petru Cosoi - Călăraşi; Iurie Turtureanu - Căuşeni; Vasile Bulat - Cimişlia; Oleg Ogor - Criuleni; Ludmila Crăciun, - Dubăsari; Victor Rusanovschi - Edineţ; Dumitru Spânu - Făleşti; Roman Gherasimov - Floreşti; Ştefan Vlas - Hânceşti; Vladimir Cernat - Ialoveni; Igor Jugănaru - Leova; Anatolie Plamadeală - Ocniţa; Anatol Cârnu - Ştefan Vodă; Boris Ivasi - Soroca şi alţii.
    Preşedinţii au accentuat că Organizaţiile Teritoriale PL sunt consolidate şi unite, iar membrii Organizaţiilor se implică activ şi muncesc pentru  a realiza misiunea istorică pe care şi-a asumat-o Partidul. Liderii din Filiale au informat că în ultima perioadă tot mai mulţi cetăţeni depun cerere de aderare la Partid şi îşi doresc să se alăture echipei în lupta pentru Bunăstare, Dreptate, Libertate şi Adevăr.

    Cu referire la instruirea membrilor PL prin intermediul seminarelor, Roman Andrieş a prezentat detaliile necesare despre desfăşurarea, termenul limită şi locaţia seminarelor.

    Ulterior, Consiliul a adoptat în unanimitate o Hotărâre prin care a fost stabilită data desfăşurării Congresului – 25 mai 2014; locul desfăşurării – mun. Chişinău: norma de reprezentare la Congres şi numărul delegaţilor la Congres, conform normei de reprezentare. Totodată, în Hotărârea adoptată,  Consiliul a stabilit ca până la data de 25 aprilie 2014, Organizaţiile Teritoriale PL vor convoca Conferinţele Teritoriale şi vor alege delegaţii la Congres.
    Consiliul a discutat şi despre activităţile pe care şi le-a propus Partidul, luând în consideraţie situaţia politică din republică.

    Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, a prezentat o scurtă informaţie cu privire la situaţia politică din republică şi a accentuat că Partidul Liberal se află acum în cea mai bună situaţie pe care a avut-o vreodată. “Tot mai mulţi cetăţeni au înţeles că Partidul Liberal este partidul care îi reprezintă şi  s-au convins că acesta este unicul partid în care poţi să ai cea mai mare încredere fiindcă e curat, nu e corupt, profesionist şi luptă pentru cauza oamenilor, nu pentru interesele proprii sau de grup. Faptul că Partidul se află în opozie este o dovadă în plus că noi am venit nu pentru a folosi oamenii şi pentru a face bani, ci pentru a rezolva problemele lor, altfel, ne-am fi menţinut la guvernare cu orice preţ, aşa cum au făcut-o mulţi în aceşti 22 de ani de independeţă”.

    La sfârşitul şedinţei, Preşedintele PL a punctat: “Dragi colegi, acest an este unul extrem de important pentru viitorul European al republicii, întrucât este an electoral, iar rugămintea mea este să ne mobilizăm la maximum pentru a avea şi în continuare o guvernare democratică, şi Partidul nostru are capacitatea să realizeze acest obiectiv. Schimbarea trebuie dusă până la capăt! Cetăţenii au obosit să aştepte această schimbare şi ar fi regretabil dacă-şi vor schimba opţiunile!”

     
    Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
    16 noiembrie 2013

     
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com