• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Filialele Teritoriale PL Cimișlia și UTA Găgăuzia au Președinte

    Filialele Teritoriale PL Cimișlia și UTA Găgăuzia au Președinte

    14.07.2013  


    Astăzi, 14 iulie 2013, au avut loc ședințele Conferințelor Filialelelor Teritoriale PL Cimișlia și UTA Găgăuzia.

    Conferința Filialei PL Cimișlia a fost  Extraordinară întrucât filiala a ramas fără președinte după ce Consiliul Republican din 13 aprilie 2013, a hotărât eliberarea din funție și excluderea din partid a ex-președintelui Gheorghe Șalaru pentru încălcare gravă a statutului Partidului.

    Pe ordinea de zi a Conferinței Extraordinare au figurat: alegerea preşedintelui de filială, alegerea Consiliului Teritorial şi alegerea membrilor Comisiei de Etică şi Disciplină şi a Comisiei de Cenzori.

    La ședința Conferinței a participat și Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a vorbit despre situația politică din Republica Moldova, situația din cadrul Fracțiunii  Liberale din Parlament și cea din cadrul Partidului. Mihai Ghimpu a povestit delegaților și despre perspectivele Integrării republicii în UE după ce a avut,  recent, mai multe întrevederi cu oficialii europeni la Bruxelles și Strasbourg.
    Președintele Liberalilor a accentuat că la momentul actual  NICI O filială PL din teritoriu nu a aderat la grupul trădătorilor, fapt confirmat prin prezenţa preşedinţilor de Filiale la şedinţele Consiliului Republican din 13 aprilie şi 26 mai 2013 și prezența lor și la întâlnirea cu Președinții de Filială din toată republica din 6-7iulie 2013. Mai mult ca atât, Președinții de filială au demonstrat că susțin în continuare politica Partidului promovată de Președintele Mihai Ghimpu.

    La final, delegații Conferinței au ales în calitate de Președinte al Filialei Teritoriale PL Cimișlia pe dl. Vasile Bulat și  membrii Consiliului Teritorial.  Vicepreședinții de filială, secretarul Coordonator și membrii Biroului Permanent vor fi aleși  de către Consiliul Teritorial. Conferința a ales și membrii Comisiei de Etică și Disciplină și a Comisiei de Cenzori și a adoptat, în unanimitate, DECLARAȚIA care condamnă acțiunile trădătorilor și susține politica Partidului Liberal în frunte cu Președintele Mihai Ghimpu, ales prin hotărârea Congresului al III-lea al Partidului.

    Mihai Ghimpu a mulțumit colegilor de partid pentru că și-au păstrat demnitatea și nu s-au lăsat manipulați de trădători și a transmis felicitări și mult succes Președintelui ales, Vasile Bulat, menționând că „Partidul Liberal este partidul pentru oamenii care luptă pentru cauză și nu pentru interesele proprii”.
    La rândul său, Vasile Bulat și-a exprimat recunoștința pentru încrederea pe care i-au acordat-o colegii, asigurându-i că vor avea o bună colaborare care va eficientiza munca echipei și aduce rezultatele așteptate.

    Tot astăzi, la Vulcănești a avut loc ședința Conferinței Filialei Teritoriale PL din UTA Găgăuzia cu participarea Vicepreședintelui PL, Veaceslav Untilă, care le-a prezentat delegaților Conferinței situația politică din republică, situația din cadrul Partidului și a Fracțiunii Liberale, menționând că „Partidul Liberal este astăzi, fără nici o îndoială, unit, puternic și organizat, iar membrii PL sunt mai motivați ca niciodată să lupte pentru ideile și misiunea istorică pe care și-a asumat-o partidul până va aduce schimbarea până la capăt”.

    Ședința Conferinței a fost deliberativă și a avut următoarea ordine de zi: alegerea președintelui și a vicepreședinților de filială, alegerea președintelui OFL din UTA Găgăuzia,  alegerea secretarului coordonator, alegerea membrilor Consiliului Teritorial și alegerea membrilor Comisiei de Etică și Disciplină și Comisiei de Cenzori.

    Delegații Conferinței au ales:
    - în calitate de președinte al filialei pe dl. Valeriu Păvălache;
    - în calitate de vicepreședinți: Lilian Mandra, Alexei Mihail, Lilia Buzadji și Hristofor Cialac;
    -în calitate de președinte al Organizației Femeilor Liberale din UTA Găgăuzia - Lilia Buzadji;
    -secretar coordonator – Serghei Serban.
    Conferința a ales și membrii Consiliului Teritorial și a Comisiilor de Etică și Disciplină și de Cenzori, iar membrii Biroului Permanent vor fi aleși, ulterior,  de către Consiliul Teritorial.

    Veaceslav Untilă i-a urat mult success noului președinte ales și a mulțumit delegaților Conferinței, în numele întregii echipe liberale, pentru că au dat dovadă de verticalitate, curaj și devotament.

    Valeriu Păvălache, noul Președinte al Filialei Teritoriale UTA Găgăuzia , a mulțumit colegilor și a menționat că va depune tot efortul pentru ca Organizaţia să fie unită, să colaboreze şi să aibă rezultate, iar pentru aceasta, mizează în continuare pe ajutorul, implicaţia şi susţinerea întregii echipe.

    GALERIE FOTO
    Conferința Extraordinară a Filialei Teritoriale PL Cimișlia


    Conferința Filialei Teritoriale PL din  UTA Găgăuzia
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    14 iulie 2013
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com