• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Mai multe străzi pietonale în următorii ani

    Dorin Chirtoacă: Mai multe străzi pietonale în următorii ani

    28.01.2013  

    Strada Alexandru Diordiţă din centrul Chişinăului va deveni stradă pietonală permanentă, nu doar pentru zilele de odihnă.

    Primăria a primit ofertă de la producătorul local de bere să amenajeze el acest spaţiu, dar cu consimţământul autorităţii publice locale. Edilul Capitalei salută această iniţiativă, dar a spus că mai întâi trebuie de văzut ce condiţii va pune agentul economic. S-a planificat ca Diordiţă să devină stradă pietonală începând cu 1 mai 2013.

    „Pare a fi un proiect realist pentru perioada caldă a anului curent. Mai ales că acolo nu avem deloc transport public. Strada deja funcţionează ca pietonală. Însă, să nu fie transformată în strada „berii Chişinău”. Evident că ei vor dori să amplaseze un anumit tip de publicitate. Să nu fie prea multă“, a menţionat Dorin Chirtoacă.


    „Dacă va reuşi acest proiect, vom merge spre dezvoltarea lui spre partea centrală. Am putea continua cu strada Albişoara, aleea de pe bulevardul Grigore Vieru. Iar în cazul în care am reuşi să facem în PMAN o parcare subterană, atunci şi piaţa ar putea deveni pietonală“, a adăugat primarul concretizând că este un plan ce nu poate fi pus în aplicare imediat, ci chiar în decursul a zece ani.

    www.adevarul.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com