• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mai mulţi bani pentru drumuri. Anatol Şalaru: Fondul Rutier va depăşi un miliard de lei în acest an

    Mai mulţi bani pentru drumuri. Anatol Şalaru: Fondul Rutier va depăşi un miliard de lei în acest an

    24.01.2013  

    Ninsorile abundente din acest an, în urma cărora drumurile naţionale şi locale din nordul ţării au rămas blocate, au determinat autorităţile să cumpere cinci freze rutiere moderne pentru deszăpezire. Guvernul a aprobat Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru anul 2013, care prevede alocarea a 35 de milioane de lei pentru utilaje noi.

    Potrivit documentului aprobat de Guvern, 906 milioane de lei din fondul rutier pentru acest an vor fi cheltuite pentru întreţinerea drumurilor. Alte 100 de milioane de lei vor fi alocate pentru reparaţia a 10 kilometri de drum de pe traseul Orhei-Rezina-Călăraşi. Pentru lucrări de proiectare sunt prevăzute 18 milioane de lei, iar Calea Ferată a Moldovei va primi 20 de milioane de lei, pentru instalarea de bariere la intersecţiile de cale ferată.

    Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Şalaru, a declarat că autorităţile vor să înăsprească regulile de participare la licitaţiile publice pentru lucrările de reparaţie a drumurilor.

    "Pentru anul următor, companiile de construcţii, care participă la licitaţii, au fost avertizate că nu vor fi admise la licitaţii, dacă nu vor avea implementat sistemul de management al calităţii ISO 2001. Urmează cu ministerul Economiei să stabilim de la ce sumă în sus, care va fi volumul sau plafonul minimum la care trebuie să corespundă acestor cerinţe de calitate", a declarat ministrul Transporturilor, Anatol Şalaru.

    Tot din Fondul rutier, vor fi alocate 4,5 milioane de lei pentru a răscumpăra acţiunile persoanelor fizice şi juridice din întreprinderile raionale de întreţinere a drumurilor. Acestea urmează a fi reorganizate până la sfârşitul primului trimestru al acestui an. Anatol Şalaru a precizat că Bugetul de Stat pentru acest an urmează a fi rectificat. Ca urmare, Fondul Rutier va fi majorat până la un miliard 235 milioane de lei.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com