• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: În PLDM sunt oameni care îl pot înlocui pe Filat, iar în PDM – care îl pot înlocui pe Plahotniuc

    Mihai Ghimpu: În PLDM sunt oameni care îl pot înlocui pe Filat, iar în PDM – care îl pot înlocui pe Plahotniuc

    23.01.2013  

    Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu propune partidelor de alianţă să înceteze reglările de cont. În cadrul unei conferinţe de presă, liderul liberalilor a declarat că în cazul în care liderul PLDM, Vlad Filat şi democratul Vlad Plahotniuc nu vor înceta cu războiul politic, ar fi bine să plece în demisie ambii.
    „Ori se încetează războiul și reglările de conturi ori își dau demisia și un Vlad și al doilea, nu va muri AIE fără dânșii. În PLDM sunt oameni care pot fi prim-miniștri și în PDM sunt oameni care pot înlocui un prim-vicepreședinte de Parlament. Nu Parlamentul este al Guvernului, dar Guvernul este al Parlamentului, în toată lumea populația votează partidele, or cineva crede că pe viitoar lumea va vota Guvernul? Noi acum în loc să ne bucurăm de încrederea populației dată partidelor AIE, compromitem votul lor”, a spus Mihai Ghimpu.

    Totodată, Mihai Ghimpu susține că situaţia creată acum este similară cu cea de la finele anilor 90 ai secolului trecut, când, sub motive formale, a fost distrusă prima coaliţie democratică – Alianţa pentru Democraţie şi Reforme (ADR).

    „Vorbim de democrație, Europa, dar distrugem alianța. Azi, aflându-ne în fața a trei acorduri importante pentru R. Moldova, care pot hotărâ parcursul Moldovei, noi folosim incidentul din 23 decembrie 2012 și începem a scoate dividende. Noi acum în loc să ne bucurăm de încrederea populației dată partidelor AIE, compromitem votul lor. Nu este alianța lui Filat, Ghimpu și Lupu, dar datorită voturilor oamenilor a apărut alianța. În loc să ne ocupăm de reforme, dialog, compromis, noi vrem ca în R. Moldova să nu predomine valorile democratice, dar funcția, nu știm care e mai mare: un Vlăduț sau al doilea, în parte fiecare din ei sunt și mai mici decât arată, împreună doar suntem reprezentativi, oameni de stat, oameni cu care discută Europa”, a declarat Mihai Ghimpu.

    www.trm.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com