• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Discuţii moldo-americane la Ministerul Apărării

    Discuţii moldo-americane la Ministerul Apărării

    18.01.2013  

    Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a avut o întrevedere de lucru, astăzi 18 ianuarie, cu E.S. domnul William H. Moser, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova.

    Potrivit locotenent-colonelului Vladimir Ababii, şeful Direcţiei politică de apărare şi planificarea apărării, întrevederea s-a axat pe analiza activităţilor principale în domeniul cooperării militare moldo-americane. În cadrul dialogului cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii asupra stadiului actual al relaţiilor bilaterale între Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii.

    În opinia ministrului Apărării, colaborarea cu partenerii americani permite militarilor Armatei Naţionale realizarea prevederilor reformei militare îndreptate spre optimizarea şi modernizarea instituţiilor militare a statului, partea moldovenească fiind cointeresată de dezvoltarea acestor relaţii de cooperare şi în viitor.

    În acest context, Vitalie Marinuţa a mulţumit Guvernului SUA pentru susţinerea acordată Ministerului Apărării la realizarea diferitor programe de modernizare a Armatei Naţionale, oferirea burselor de studii pentru militarii moldoveni în instituţiile de învăţământ din SUA, implementarea proiectelor comune în beneficiul întregii societăţi moldoveneşti.

    La rândul său, nivelul înalt al colaborării bilaterale a fost apreciat şi de Ambasadorul William H. Moser, care a dat asigurări că ţara sa este un partener credibil şi va susţine în continuare procesul reformelor care au luat amploare în Republica Moldova. Oficialul american s-a mai arătat convins de utilitatea domeniilor de colaborare dintre ministerele apărării ale Moldovei şi SUA.

    Ministerul Apărării al Republicii Moldova

    www.army.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com