• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă şi-a mustrat subalternii şi le-a împărţit sancţiuni

    Dorin Chirtoacă şi-a mustrat subalternii şi le-a împărţit sancţiuni

    14.01.2013  

    Noul an începe cu sancțiuni la Primăria Chișinău. Dorin Chirtoacă și-a mustrat subalternii care nu s-au conformat cerințelor sale și nu au prezentat rapoarte ce să conțină documentele strategice ale subdiviziunilor pe care le reprezintă și propunerile de parteneriat public-privat, transmite UNIMEDIA.

    Deși funcționarii au avut la dispoziție peste trei luni pentru a face acest lucru, nimeni nu s-a conformat. Inițial, a fost fixat termenul 1 octombrie, după care acesta a fost prelungit până la 1 decembrie, iar termenul final era de 28 decembrie.

    „După aceea nu am mai spus nimic, s-a făcut 14 ianuarie. Am verificat informația acumulată până la 28 decembrie și respectiv cea care a apărut cu întârziere ulterior pe site. Constat că nu s-a respectat niciunul din cele trei termene. Nimeni nu a respectat din păcate. Puține subdiviziuni au prezentat corect documentele strategice. Nu se face diferența între documentele de organizare și funcționare - Regulament, statut și plan de activitate anual și documente strategice - studii, concepții, strategii etc. Rapoartele au fost incomplete și fără a avea peste tot conținut relevant”, a subliniat primarul.

    Edilul Capitalei a adăugat că subalternii nu au prezentat propunerile de parteneriate public- privat. „Unii nici nu știu ce înseamnă parteneriat public-privat. Am primit propuneri de parteneriate doar de la Pretura Botanica, Direcția Economie, Direcția Sănătate, Regia Transport Electric (RTEC), Direcția Arhitectură, Direcția locativ-comunală, Pretura Buiucani, Edilitate, Direcția Construcții Capitale. Atât, de la ceilalți nu am primit nimic. De la cei care am primit - de la Direcția Sănătate este o pagină. La RTEC sunt vreo 2-3 propoziții”, a menționat Chirtoacă.

    „M-am gândit mult cum să procedez. Cred că nu este nici prima, nici ultima cerință care nu a fost respectată. Fără supărare, cei care nu au prezentat documentele propuse până la 28 decembrie vor fi sancționați conform prevederilor Codului Muncii. Dacă este o singură încălcare - avertisment, dacă sunt două încălcări - avertisment și mustrare. Sunt câteva subdiviziuni care nu au prezentat nimic. Anul îl vom începe în felul următor. Cred că vor fi câteva zeci de sancțiuni. Până la urmă, sunt lucruri la care dvs trebuie să veniți cu inițiativă, dar nu eu să le cer și încă să repet de zece ori pe un loc”, a conchis primarul Dorin Chirtoacă.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com