• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: „Suntem români, vorbim româna, dar trăim în două state românești diferite”

    Mihai Ghimpu: „Suntem români, vorbim româna, dar trăim în două state românești diferite”

    27.11.2012  

    „Suntem români. Vorbim româna. Avem aceeași istorie. Nu există nicio diferență – nici în cântece, nici în dansuri, dar suntem două state românești diferite. Frontierele în Europa au fost demarcate”. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, într-un interviu pentru EastBook.eu.

    „Ideea este de a oferi măcar câteva zile de bunăstare. Nu contează în ce țară trăiești. Chiar dacă majoritatea moldovenilor încă mai gândesc sovietic, iar noi am ieșit din regim totalitar, totuși învățăm să percepem valorile europene”, a spus Ghimpu, accentuând că la etapa actuală cel mai important este de schimbat mentalitatea oamenilor. În opinia sa, reforma eficientă a mentalității stă în „securitatea energetică, precum și cooperarea economico-comercială”.

    „Când un om este liber, dar nu trăiește în prosperitate, el nu vrea libertate. Iată de ce oamenii noștri sunt nostalgici pentru trecutul sovietic. Este adevărat că libertatea atunci nu a existat, dar toată lumea a avut garantat un loc de muncă, pensie și locuință. Toți au avut câte ceva și le-a fost de ajuns. Problema noastră este că în ultimii douăzeci de ani noi așa și nu am reușit să înțelegem ce înseamnă valorile democrației, ce este independența, libertatea și bunăstarea”, a mai spus Ghimpu.

    Precizăm că liberalii pledează pentru adevărul istoric, integrarea țării în Uniunea Europeană și consfințirea limbii române în Constituția Republicii Moldova.

    www.unimedia.md

    Varianta integrală a interviului poate fi citită accesând următorul link http://eastbook.eu/ru/2012/11/topic-ru/politics-ru/intervyu-s-mihaem-gimpu-bylo-by-nehorosho-esli-by-moldova-zatonula-nedaleko-ot-berega/

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com