• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă solicită monitorizarea cu stricteţe a şantierelor din capitală

    Dorin Chirtoacă solicită monitorizarea cu stricteţe a şantierelor din capitală

    27.11.2012  

    Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a solicitat ca situaţia în domeniul construcţiilor să fie monitorizată cu stricteţe, deoarece nu toate persoanele care intenţionează să construiască sau deja construiesc respectă legea, transmite Info-Prim Neo.

    „Numărul de autorizaţii în construcţii nu corespunde cu numărul de şantiere din oraş. Dacă avem circa 2 mii de autorizaţii în construcţii, circa o mie de beneficiari real au şantierele active. Din aceste o mie de şantiere sunt şi şantiere cu probleme”, a menţionat edilul, la şedinţa de la Primărie.

    Primarul a solicitat ca toate autorizaţiile şi şantierele să fie monitorizate cu stricteţe pentru că au existat cazuri când autorizaţia era solicitată pentru două niveluri, dar se construiau trei sau suprafaţa era mai mare decât cea convenită. Dorin Chirtoacă a menţionat că autorităţile trebuie să ia măsuri mai drastice şi în cazul construcţiilor ilegale să recurgă la demolări.

    Viceprimarul de ramură, Nistor Grozavu, a declarat că mai multe obiecte aflate în construcţie au fost îngheţate, iar situaţia se creează din mai multe motive, atât financiare, cât şi tehnice.

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com