• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei

    Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei

    16.11.2012  

    Preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Matthias Meyer.

    Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat situaţia social-politică şi economică din Republica Moldova, funcţionarea instituţiilor democratice, avansarea pe calea integrării europene, reformele implementate pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

    Deputatul Mihai Ghimpu a exprimat gratitudine pentru susţinerea acordată de Republica Federală Germania, inclusiv prin sprijinul în realizarea parcursului european şi pentru suportul financiar oferit prin diverse programe de dezvoltare. Președintele PL a solicitat susținerea şi în continuare a Germaniei, în special în semnarea celor trei acorduri importante pentru viitorul european al Republicii Moldova: Acordul pentru crearea Zonei de Liber schimb aprofundat şi cuprinzător, Acordul de Asociere şi Acordul de liberalizare a regimului de vize.

    Un alt subiect discutat în cadrul întrevederii a fost soluţionarea conflictului transnistrean. Mihai Ghimpu a reiterat faptul că PL militează pentru lărgirea prezenţei internaţionale în regiune, inclusiv punerea în aplicare a unui mecanism european de soluţionare a conflictului şi invitarea în regiune a unui contingent de forţe de pace internaţionale, care să înlocuiască actuala structură de menţinere a păcii.

    Mihai Ghimpu s-a referit în cadrul discuţiilor şi la importanţa impulsionării investiţiilor germane în economia Republicii Moldova.

    Departamentul Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com