• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Gheorghe Ghimpu, comemorat de Tineretul Liberal

    Gheorghe Ghimpu, comemorat de Tineretul Liberal

    13.11.2012  

    Fondatorul Mişcării de Eliberare Naţională, Gheorghe Ghimpu a fost astăzi comemorat de Tineretul Liberal. În ziua în care se împlinesc 12 ani de la trecerea în nefiinţă a ilustrului om politic, tinerii liberali au depus flori la mormântul lui Gheorghe Ghimpu din Cimitirul Central din Chişinău, au aprins lumânări, au păstrat un minut de reculegere şi au depănat amintiri luminoase despre omul politic, parlamentarul, publicistul, disidentul şi marele patriot Gheorghe Ghimpu, care şi-a consacrat întreaga sa viaţă zbuciumată cauzei naţionale, devenind un simbol al acesteia.

    Când se vorbea adevărul în șoaptă, Gheorghe Ghimpu a riscat și a mers mai departe. Este cel mai mare exemplu de înțelepciune, devotament și curaj. Să știți că ne înconjoară foarte mulți oameni, dar cunoaștem prea puțini oameni cu caracter. Să ne dea Dumnezeu putere și curaj să urmăm exemplul în lupta pentru demnitatea națională și valorile europene, spre care tindem. Acesta ar fi îndemnul tinerilor liberali, a declarat astăzi Președintele Tineretului Liberal, Ion Cebanu, prezent la comemorarea a 12 ani de la trecerea în nefiinţă a fondatorului Mişcări de Eliberare Naţională, Gheorghe Ghimpu.

    Și președintele Clubului Studenților Liberali, Ion Bargan a adresat un mesaj colegilor, prin care a remarcat meritele celui care a intrat în nemurire acum 12 ani: ”Gheorghe Ghimpu a fost unul din fondatorii Mişcării de Eliberare Naţională, membru al Comitetului Executiv al Frontului Popular din Moldova, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova ales în mod democratic și primul care a avut curajul pe 27 aprilie 1990 să dea jos drapelul sovietic şi să arboreze tricolorul pe clădirea Parlamentului. Îl comemorăm astăzi pe cel care a savurat momentul gloriei din plin, cel care a fost și va fi mereu un adevărat erou național”.

    Tineretul Liberal

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com