• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Deputatul Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu cetăţenii Republicii Moldova din Dublin. "Ne-am simţit auziţi, văzuţi şi înţeleşi"

    Deputatul Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu cetăţenii Republicii Moldova din Dublin. "Ne-am simţit auziţi, văzuţi şi înţeleşi"

    12.11.2012  

    Ziua de sâmbăta, 10 noiembrie 2012 a fost o zi deosebita pentru noi, membrii Comunităţii Basarabenilor din Irlanda „Moldova Vision”. A fost o zi în care ne-am simţit auziţi, văzuţi şi înţeleşi de conducerea Republicii Moldova. Iar asta înseamnă că speranţa de a ne întoarce acasă devine o perspectivă reală.

    Această speranţă a fost revigorată în cadrul unei discuţii de nouă ore cu Dnul Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova. Venit la Dublin pentru a participa la Congresul Partidului European Liberal Democrat şi Reformist (ELDR), Dnul Ghimpu şi-a rezervat timp şi pentru noi. În cadrul întâlnirii am discutat o serie de probleme care ne preocupă atât pe noi, cât şi pe cei din ţară, din diferite sfere de activitate. Am desfăşurat un brainstorming la tema perspectivelor, oportunităţilor şi riscurilor de a reveni în ţară cu investiţii, am primit răspunsuri detaliate privind etapa la care se află Republica Moldova în procesul de Integrare Europeană, am înaintat doleanţe privind lacunele sistemului de asigurare medicală obligatorie, am discutat acţiunile care se întreprind în drumul reformării sistemului judiciar etc.

    Datorită deschiderii şi sincerităţii Dlui Mihai Ghimpu am reuşit să purtăm o discuţie constructivă, fiecare dintre noi a avut microfonul deschis pentru a-şi expune doleanţele, a înainta propuneri. Am fost asiguraţi de Dnul Ghimpu că lista de întrebări, idei, propuneri înaintate va fi examinată şi pusă în discuţie.

    Noi suntem conştienţi că fiecare dintre noi poate şi trebuie să contribuie la facilitarea implementării standardelor europene prin exemplul propriu. Iar aceasta ar fi posibil întorcându-ne acasă, cu bagajul de cunoştinţe şi comportament european. În acest context, rugăm toţi moldovenii stabiliţi în Irlanda, care nu au reuşit să fie prezenţi la întâlnire, dar care cu inima sunt aproape de patrie, să trimită la adresa comunităţii olesea_r@yahoo.com sau petrovschis@yahoo.com întrebările şi ideile pentru a fi prezentate Dlui Ghimpu.

    Sperăm că această vizită binevenită a Liderului Partidului Liberal să fie un precedent pentru ceilalţi factori de decizie ai conducerii Republicii Moldova. În timpul discuţiilor Dnul Ghimpu ne-a convins că există la conducerea ţării şi oameni oneşti, care, cu trup şi suflet, luptă pentru un viitor mai bun şi, zi de zi, an de an, cu paşi mici, dar consecvenţi, insistent, dar şi cu răbdare, ating progrese în realizarea visului nostru comun de a trăi într-o societate prosperă, în care fiecare om se simte în siguranţă, respectat şi fericit. 

    Sincere mulţumiri Domnului Ghimpu pentru răbdarea cu care ne-a ascultat şi pentru disponibilitatea cu care s-a oferit să se implice în rezolvarea problemelor cetăţenilor din afara hotarelor Republicii.

    Olesea Stamati

    Dublin, Irlanda 

    http://iremoldova.blogspot.com/

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com