• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Deputata Corina Fusu: "Internetul nu trebuie să fie reglementat"

    Deputata Corina Fusu: "Internetul nu trebuie să fie reglementat"

    07.11.2012  

    În Republica Moldova, nu s-a luat până acum nici o măsură de control a internetului şi lucrurile ar trebui să rămână astfel şi pe viitor, se arată convinsă deputata liberală Corina Fusu, vice-preşedintele comisiei parlamentare pentru învăţământ şi mass-media:

    „Există unele ţări în care au apărut acte normative care reglementează internetul - China, federaţia Rusă, Belorusia. Dar acestea sunt state autoritare, cu preşedinţi autoritari, care vor să controleze totul. Circuitul liber al opiniilor sunt periculoase pentru dictaturi. Dreptul fundamental al persoanelor de a se exprima liber trebuie să rămână aşa cum este.”

    Chiar dacă admite că evoluţia internetului este atât de rapidă, încât a depăşit de departe evoluția legislaţiei care să stăvilească pericolul emanat uneori de această libertate absolută, deputata crede că soluţiile trebuie căutate în altă parte:

    „Internetul nu trebuie să fie reglementat. Dar aceste televiziuni care pot fi recepţionate prin internet, site-urile de ştiri, jurnaliştii care fac aceste produse trebuie să se conducă de aceleaşi reguli de care se condus ziarele scrise sau televiziunile prin eter. Deci, respectarea echilibrului politic, pluralismului de opinie, corectitudinii, regula celor două surse, nedefăimarea persoanei ş.a.m.d. Ţine de reglementările care există în interiorul breslei şi aşa trebuie să rămână. Este adevărat în Republica Moldova breasla nu este încă consolidată. Ar trebui presa din interior să se autopenalizeze atunci când informaţia este falsă, neverificată sau o informaţie calomniază pe cineva. Aceste încălcări trebuie să fie penalizate de breaslă. În Franţa, spre exemplu, există un certificate de jurnalist, în care breasla îi pune diferite categorii: categoria A - este jurnalist verificat, credibil etc. dacă ai făcut încălcări, breasla îşi retrage această categorie şi îţi dă alta mai joasă. ”

    Corina Fusu mai spune că, chiar dacă autorităţile s-ar putea vedea nevoite în viitor să se gândească la anumite restricţii pentru expresia pe internet, ar fi bine să aştepte apariţia unei viziuni clare în acest sens la nivel european.

    www.europalibera.org

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com