• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a fost ales membru al Biroului Permanent al Parlamentului

    Mihai Ghimpu a fost ales membru al Biroului Permanent al Parlamentului

    01.11.2012  

    Președintele Partidului Liberal, deputatul Mihai Ghimpu, a devenit membru cu drepturi depline în cadrul Biroului Permanent al Parlamentului. O decizie în acest sens a fost aptobată astăzi, 1 noiembrie, cu votul majorității deputaților din AIE, scrie UNIMEDIA.

    Astfel, Biroul permanent al Parlamentului va fi constituit din 14 deputaţi, față de 13 câți erau până acum. Autor inițiativei, Valeriu Munteanu, care a insistat ca proiectul să nu sufere modificări.

    „Având în vedere că atât preşedintele Parlamentului, cât şi prim-vicepreşedintele şi vicepreşedintele acestuia sunt deputaţi şi reprezintă fracţiunile parlamentare proprii, suntem în prezenţa unei disproporţii evidente a reprezentativităţii fracţiunilor parlamentare în structura Biroului permanent al Parlamentului. de aceea propunem includerea lu Mihai Ghimpu”, a menționat Munteanu în momentul prezentării proiectului plenului Parlamentului.

    Comuniștii au venit și ei cu o propunere. „Propunem să excludem câte un reprezentant de la PD și PLDM și astfel se va exclude inechitatea pe care o invocați. Așa vor fi optimizate și cheltuielile Parlamentului, pentru că membrii biroului au un adaos semnificativ la salariu. Ce părere aveți, dl. Muntean?”, a întrebat deputatul PCRM, Sergiu Sîrbu.

    „Propunerea a fost la fel de slăbuță ca și argumentarea”, i-a răspuns Munteanu.

    La rândul său, speakerul Marian Lupu s-a interesat dacă comuniștii nu vor să participe și ei la „optimizarea cheltuielilor”. Sîrbu a răspuns că deputații PCRM sunt reprezentați corect la Birou.

    Iată cum vor fi reprezentate fracţiunile la Biroul Permanent al Parlamentului:

    -fracțiunea PCRM, care numără 35 de deputați are 5 membri la Biroul Permanent (vicespeakerul Parlamentului, liderul fracțiunii Maria Postoico și deputații Iurie Muntean, Irina Vlah, Vladimir Vitiuc)
    -fracţiunea parlamentară PLDM, cu 31 de deputaţi - 4 membri; (vicespeakerul Liliana Palihovici, liderul fracțiunii Valeriu Streleț, Simion Furdui și Ion Balan)
    -fracțiunea PD, cu 15 deputați - 3 membri; (Speakerul Marian Lupu, prim-vicespeakerul Vlad Plahotniuc și liderul fracțiunii Dumitru Diacov)
    -fracțiunea PL, cu 12 deputați - (liderul fracțiunii Ion Hadârcă și, mai nou, deputatul Mihai Ghimpu).

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com