• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu nu pretinde la funcții. "Important este să existe AIE și să realizăm integrarea europeană"

    Mihai Ghimpu nu pretinde la funcții. "Important este să existe AIE și să realizăm integrarea europeană"

    29.10.2012  

    "Nu am vrut niciodată funcția de speaker, am zis că ar fi bine să avem funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului. Eu nu mai vreau funcții. Important să existe Alianța de guvernare și să mergem înainte pentru a duce la bun sfârșit obiectivele propuse". Declarația a fost făcută de liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni de la PRIME TV. 

    Totodată, Ghimpu susține că pentru partidul pe care îl conduce importante sunt acordurile AIE. "Acordul de asociere cu UE, Acordul privind Zona de liber schimb Aprofundat și Cuprinzător dintre țara noastră și Uniunea Europeană, liberalizarea regimului de vize pentru spațiul comunitar european și implementarea pachetelor energetice. După care pot să mă duc la pescuit. Dacă o să mă duc sau nu, o să mai vedem", a specificat Ghimpu. 

    Potrivit Acordului AIE, Mihai Ghimpu trebuia să ocupe funcția de președinte al Parlamentului, Vlad Filat - cea de prim-ministru, iar Marian Lupu - de președinte al țării. După ce Nicolae Timofti a fost ales președinte, Mihai Ghimpu a rămas fără nicio funcție.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com