• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: PL nu are suficiente pârghii și funcții. Pârghii vor fi destule atunci când PL va avea 50+1 voturi

    Mihai Ghimpu: PL nu are suficiente pârghii și funcții. Pârghii vor fi destule atunci când PL va avea 50+1 voturi

    29.10.2012  

    Guvernarea presupune pârghii şi funcţii. Partidul Liberal nu are deocamdată pârghii, funcții de ajuns. Declarația a fost făcută de către președintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Replica” de la PrimeTV, scrie UNIMEDIA.

    „Pârghii sunt în dependență de funcțiile care au revenit PL. Noi suntem membri ai Alianței și oricâte funcții nu am avea, răspunderea este comună. Nu îmi ajung pârghii. Și pot să spun de ce. Pârghii sunt destule atunci când partidul are 50+1 voturi. Atunci partidul are de ajuns pârghii și atunci este răspundere deplină”, a explicat liderul PL.

    În context acesta a vorbit despre numirea lui Mihai Balan în fruntea Serviciului de Informație și Securitate. Mihai Ghimpu a declarat că nu are nicio legătură directă cu numirea noului șef SIS. „Eu nu pot să spun că nu am nicio legătură. Conform Constituției candidatura directorului SIS este înaintată Parlamentului de către președintele țării. Însă, pe lângă înaintarea candidaturii mai este și votul. Eu nu am căutat oameni care să-mi slujească mie ca președinte de partid, ca deputat. Eu toată viața mea am căutat oameni care știu să-și exercite atribuțiile. Niciodată nu mi-au plăcut oameni care au căutat să-mi facă pe plac, ca să-mi convină. Orice funcție care trece prin Parlament este o funcție politică. Cei din funcție trebuie să răspundă în fața noastră, iar noi vom răspunde în fața cetățenilor și a celor care ne-au votat. Dl Balan este omul potrivit la locul potrivit”, a precizat liberalul.

    Totodată, Mihai Ghimpu a negat cu vehemență că acesta i-ar fi rudă. „Nu sunt rudă și nu există niciun grad de rudenie între noi. Mihai Balan este din Trebujeni de unde sunt buneii soției mele. Soția a învățat și a locuit la Mășcăuți. Sunt doar niște zvonuri”, a insistat sursa citată.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com