• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Compensații la plata agentului termic pentru familiile cu venituri mici, acordate de Primăria capitalei

    Compensații la plata agentului termic pentru familiile cu venituri mici, acordate de Primăria capitalei

    26.10.2012  

    Beneficiarii compensaţiilor la plata pentru căldură vor completa o anchetă socială. Astfel, se va verifica dacă familiile care solicită compensaţii au prezentat informaţii reale despre veniturile şi numărul membrilor acestora.

    Anunţul a fost făcut astăzi la o conferinţă de primarul capitalei Dorin Chirtoacă. "Dorim să verificăm corectitudinea celor care vor solicita compensaţii, pentru a evita situaţiile în care am putea fi minţiţi", a afirmat Chirtoacă.

    Primarul a mai comunicat că familiile care până în acest an au obţinut compensaţii la căldură şi doresc să beneficieze în continuare de acestea, trebuie să depună o cerere prin care să confirme că se încadrează în criteriile prevăzute de regulamentul cu privire la acordarea compensaţiilor şi că venitul fiecărui membru al familiei nu depăşeşte 1450 lei /91 euro/. Cererea trebuie depusă până la 1 decembrie curent la gestionarii fondului locativ sau la pretura de sector.Locuitorii capitalei care nu au obţinut până în prezent compensaţii la căldură, dar se încadrează în criteriile de acordare a acestora pot depune dosarele până la sfîrşitul sezonului de încălzire 2012-2013.

    Compensaţia se acordă familiilor care au venituri mai mici de 1450 de lei pentru fiecare membru. Media compensaţiei acordate până în prezent este de circa 500 lei pe lună.

    Primăria capitalei a început să acorde compensaţii pentru plata facturilor la agentul termic familiilor din păturile social vulnerabile în anul 2008. Iniţial, au beneficiat de acest ajutor circa 20 mii de familii.

    În sezonul de încălzire 2011 - 2012, numărul familiilor care au obţinut compensaţii pentru căldură s-a dublat.

    Ancheta socială a fost elaborată de Primăria Chişinău.

    www.tv7.md

    *********************************************

    Depunerea cererilor pentru compensaţii la căldură Primăria

    Chişinău anunţă că începând cu data de 29 octombrie, curent, până la 1 decembrie 2012, pot fi depuse cererile pentru compensaţii la plata agentului termic pentru sezonul rece 2012-2013. Astfel, familiile cu venituri mici, de până la 1450 lei lunar de persoană, beneficiari de compensaţii la plata agentului termic în sezonul rece anterior, sunt îndemnaţi să-şi reînnoiască cererile pentru sezonul termic 2012-2013.

    Solicitări pentru ajutoare din partea municipalităţii pot face şi alte familii cu venituri mai mici decât minimul de existenţă, care n-au beneficiat anterior de compensaţii. Aceştia pot depune dosarele pe parcursul sezonului rece 2012-2013. Valoarea ajutorului la plata agentului termic este de 40% din costul facturii pentru încălzire.

    Amintim că în sezonul de încălzire 2011-2012, de compensaţii la plata agentului termic din partea Primăriei au beneficiat circa 38 mii familii, pentru care din bugetul municipal s-au achitat 76 milioane lei. Cetăţenii care au beneficiat de ajutoare sociale anterior, depun doar cereri de confirmare, prin care informează că situaţia materială a familiei nu s-a îmbunătăţit.

    Cererile vor fi depuse la următoarele subdiviziuni:

    - Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL) nr. 1 - 23, pentru cetăţenii care locuiesc în sectoarele Botanica, Centru, Râşcani şi Buiucani;

    - Pretura sectorului Ciocana, prin intermediul gestionarilor fondului locativ, de la cetăţenii care locuiesc în sectorul respectiv.

    E de menţionat că pe parcursul sezonului termic 2012-2013, beneficiarilor de compensaţii le vor fi întocmite anchete sociale, în scopul verificării corectitudinii datelor prezentate.

    Primăria municipiului Chișinău

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com