• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Fracțiunile parlamentare vor fi create doar în primele 10 zile de la constituirea Legislativului

    Fracțiunile parlamentare vor fi create doar în primele 10 zile de la constituirea Legislativului

    26.10.2012  

    Proiectul deputatului liberal, Valeriu Munteanu, ce prevede interzicerea creării fracțiunilor după expirarea termenului de 10 zile de la constituirea Parlamentului a fost votat astăzi, 26 octombrie, în lectură finală, transmite UNIMEDIA. Aleșii poporului au votat pentru excluderea sintagmei „de regulă” care crea confuzii și interpretări diferite.

    În aliniatul 3 al art. 4 al Regulamentului Parlamentului ce prevede condițiile și termenele de constituire a fracţiunilor parlamentare era scris: „Fracţiunile parlamentare se constituie, de regulă, în termen de 10 zile după constituirea legală a Parlamentului şi funcţionează în baza regulamentului propriu”. Astfel, prin excluderea sintagmei „de regulă”, crearea fracțiunilor parlamentare va fi posibilă doar în prima decadă de la constituirea Legislativului.

    Autorul proiectului spune că se încearcă garantarea respectării voinței exprimate de cetățeni și asigurarea activității Parlamentului în configurația determinată de alegători, precum și descurajarea traseismului politic.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com