• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  La inițiativa deputaților PL, o comisie parlamentară specială va examina situația dosarelor din arhivele KGB

    La inițiativa deputaților PL, o comisie parlamentară specială va examina situația dosarelor din arhivele KGB

    26.10.2012  

    Parlamentul a instituit ieri o comisie de anchetă care urmează să examineze situaţia arhivelor Comitetului Securităţii de Stat al RSSM, informează MOLDPRES.

    Iniţiativa creării acestei comisii aparţine unui grup de deputaţi liberali. Proiectul de hotărâre în acest sens a fost aprobat cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi la şedinţă.

    Deputatul PL, Valeriu Munteanu, unul dintre autorii proiectului, a declarat de la tribuna Parlamentului că se propune crearea acestei comisii pentru a putea aprecia soarta dosarelor informatorilor agenţilor netitulari ai fostului KGB al RSSM şi a stabili un cadru oportun pentru elaborarea unei ulterioare legi a lustraţiei.

    Potrivit lui Victor Popa, preşedintele Comisiei parlamentare numiri şi imunităţi, comisia va elabora un raport cu privire la numărul şi gradul de secretizare a dosarelor fostului KGB al RSSM, aflate în arhivele SIS, MAI şi altor instituţii, precum si numărul dosarelor de acest gen nimicite. Comisia ar urma să fie creată din nouă membri. Cinci dintre aceşti au fost înaintaţi de PL, PLDM şi PD. Alţi patru membri urmează să fie înaintaţi de PCRM.

    Comisia creată va activa până 1 martie 2013, notează MOLDPRES.

    www.moldpres.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com