• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: La începutul anului 2014 moldovenii ar putea circula fără vize în UE

    Dorin Chirtoacă: La începutul anului 2014 moldovenii ar putea circula fără vize în UE

    25.10.2012  

    Şansele Republicii Moldova cresc substanţial. La sfârşitul anului 2013 (noiembrie) şi începutul anului 2014 (iunie -iulie) ar putea fi luată decizia cu privire la libera circulaţie. Declaraţia a fost făcută de către primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, după vizita pe sa la Forului UE-Moldova de la Berlin, informează UNIMEDIA.

    Potrivit sursei, din Parteneriatul Estic Republica Moldova este singura care beneficiază de oportunităţile legate de acordul de asociere, de liber schimb şi libera circulaţie.

    Totodată, acesta a menţionat că în ţară există un şir de probleme care ar putea duce la tergiversarea procesului de integrare europeană.

    „Dacă oficialii Uniunii Europene tac, asta nu înseamnă că nu există probleme care pot crea obstacole în calea noastră spre integrare europeană. Dacă Republica Moldova va intra în scandal de proporţii în următorii doi ani, atunci integrarea europeană va fi compromisă. UE trece cu vederea mai multe nereguli care au loc în Republica Moldova. Situaţia din ţară trebuie revizuită pentru ca să nu pomenim la începutul anilor 1990. Liniştea care domneşte la noi este una aparentă”, a spus Chirtoacă.

    În context, acesta a subliniat că este nevoie de mai multă presiune din partea Uniunii Europeane, presa societatea civilă, „ca să nu se consideră că avem sprijinul financiar şi ne permitem orice în Republica Moldova”.

    UNIMEDIA aminteşte că în cadrul Forului UE-Moldova de la Berlin, Stefan Fule a menţionat că răspunsul UE la reformele întreprinse de Republica Moldova trebuie să fie unul adecvat, pe măsura eforturilor depuse, și anume acordarea perspectivei de aderare la UE.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com