• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Liberalii propun ca cetățenii Republicii Moldova de peste hotare să fie scutiţi pentru un termen de o lună de taxa de vinietă

    Liberalii propun ca cetățenii Republicii Moldova de peste hotare să fie scutiţi pentru un termen de o lună de taxa de vinietă

    18.10.2012  

    Partidul Liberal (PL) consideră că cetăţenii Republicii Moldova plecaţi la munci peste hotare trebuie scutiţi pentru un termen de 30 de zile pe an de plata vinietei (taxă pentru drumuri), care va fi introdusă în scurt timp.  Despre aceasta a anunţat astăzi liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferinţe de presă.

    După cum relatează TRIBUNA, el a menţionat că cetăţenii noştri au plecat peste hotare nu de bună voie, ci de nevoie, iar pe banii transferaţi de ei acasă (circa 1,5 mlrd. dolari SUA anual) se dezvoltă economia ţării.

    „De aceea, considerăm că cetăţenii noştri trebuiesc scutiţi de această taxă atunci cînd vin în vacanţă o lună pe an”, a spus Mihai Ghimpu.

    El a menţionat că a avut mai multe discuţii cu cetăţenii noştri plecaţi peste hotare, dar şi cu cetăţeni străini, care sînt nemulţumiţi de introducerea vinietei. „Ei nu înţeleg de ce noi cerem regim liber de circulaţie pentru cetăţenii noştri, iar străinii, care vin aici, trebuie să plătească”, a spus liderul PL.

    Deputatul liberal Vadim Cojocaru a spus că PL din start nu a acceptat cuantumul mare al acestei taxe propuse de Guvern – de 300-400 euro.

    „Am propus la Comisia parlamentară de profil ca această taxă să fie stabilită în următoarele mărimi: o săptămînă – 3 euro, două săptămîni – 5 euro, o lună – 9 euro, un an (180 de zile de aflare în Moldova) – 25 euro. Ne-am bazat şi pe practica altor state. Propunerea noastră a fost iniţial susţinută de Comisie, iar ulterior s-a declarat deja că este propunerea Guvernului. Nu înţelegem cum a fost posibil asta, de vreme ce Guvernul anunţase că-şi retrage proiectul din Parlament”, a declarat deputatul.

    www.tribuna.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com