• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă, alături de chișinăuienii care au sărbătorit și în ploaie: "Chişinăul poate!"

    Dorin Chirtoacă, alături de chișinăuienii care au sărbătorit și în ploaie: "Chişinăul poate!"

    15.10.2012  

    Duminică seara, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a felicitat locuitorii Capitalei cu ocazia Zilei Orașului. „Vreau ca municipiul Chișinău să meargă înainte, numai înainte, și niciun pas înapoi”, a spus edilul în Piața Marii Adunări Naționale, spre sfârșitul concertului dedicat Hramului Orașului, informează UNIMEDIA.

    „Vreau să vă felicit pe toți, să vă spun „La mulți ani!”, să vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Reușim să mergem umăr la umăr, an de an, înainte, și numai înainte.

    Pentru ca în fiecare an să avem mai multe proiecte, mai multe rezultate și mai multe sărbători frumoase. La Chișinău, chiar dacă plouă, chiar dacă ninge, e posibil să activăm în orice condiții. Astăzi, pe ploaie, s-a demonstrat că se poate. Chișinăul poate!”, a spus Dorin Chirtoacă în discursul său.

    În încheiere, primarul l-a invitat în scenă pe câștigătorul Eurovision 2009, Alexandr Rybak, care a dăruit publicului trei piese din repertoriul său. Interpretul norvegian a hotărât să concerteze pe piață în pofida faptului că a susținut un concert cu o zi înainte, la Palatul Național. ”Wow! Aveți un public... Foarte multe zâmbete, toți ascultă ceea ce le vorbesc, danseză, cântă. E foarte plăcut. Vă doresc mult succes. Sper că nu vă veți distruge cultura, nu veți deveni un oraș prea modern. E multă istorie aici și sper că veți păstra totul intact”, a declarat Rybak după concert. Potrivit spuselor, el speră să revină la Chișinău în anul viitor, în cadrul unui turneu european.

    Despre Dorin Chirtoacă, norvegianul a spus că este „un primar foarte bun”. După evoluția pe scenă, cei doi și-au strâns mâna și s-au fotografiat, iar edilul i-a mulțumit lui Rybak pentru tot ce a făcut în aceste două zile. La spusele lui Rybak, că speră să-l revadă pe primar în anul viitor, Chirtoacă i-a răspuns că este sigur de asta. „Eu încă 3-4 ani voi mai fi pe-aici. Până când, nimeni nicăieri nu pleacă”, a conchis edilul capitalei.

    În acest an, orașul Chișinău a sărbătorit 576 de ani.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com