• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Spiridon Vangheli şi Mihai Cimpoi - cetăţeni de onoare ai Chişinăului

    Spiridon Vangheli şi Mihai Cimpoi - cetăţeni de onoare ai Chişinăului

    14.10.2012  

    Scriitorul Spiridon Vangheli şi criticul literar Mihai Cimpoi au primit titluri de cetăţeni de onoare ai Capitalei, astăzi, când Chişinăul îşi serbează cea de-a 576-a aniversare, informează MOLDPRES.

    Într-un mesaj de felicitare adresat chişinăuienilor şi oaspeţilor capitalei, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a subliniat că "oricine vine şi vizitează Chişinăul rămâne cu o impresie plăcută, în pofida tuturor greutăţilor. Avem această şansă de a dezvolta Chişinăul, de a-l moderniza şi de a-l înscrie în familia oraşelor europene", a conchis primarul. Edilul a ţinut să treacă în revistă străzile recent reparate, precum şi complexul de agrement de la Valea Morilor.

    Un mesaj de felicitare a fost transmis chişinăuienilor de către Preşedintele României, Traian Băsescu, care a fost citit de către un consilier de-al său. Discursurile oficiale au fost rostite după ce, în dimineaţa zilei de astăzi, conducerea Capitalei şi invitaţii săi au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi au asistat la liturghia oficiată în Catedrala "Naşterea Domnului".

    Pe întreaga durată a zilei de astăzi, doritorii pot să viziteze numeroase expoziţii de pictură, grafică, artizanat, carte şi floristică. Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu", în colaborare cu Uniunea Meşterilor Populari din Republica Moldova, au organizat o expoziţie de covoare basarabene.

    La ora 16.30, în Piaţa Marii Adunări Naţionale începe concertul dedicat Sărbătorii oraşului Chişinău, care va culmina cu un show de focuri de artificii. De asemenea, în cadrul sărbătorilor, ieri a avut loc în Palatul Naţional concertul cu genericul "Oraşul meu cel drag", la care au evoluat Alfia Korotaeva (Rusia), Paula Seling (România) şi Alexander Rybak (Norvegia), notează MOLDPRES.

    www.moldpres.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com