• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Crearea fracţiunii deputaţilor neafiliaţi nu are suport juridic

    Mihai Ghimpu: Crearea fracţiunii deputaţilor neafiliaţi nu are suport juridic

    12.10.2012  

    Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susţine că nu îi este frică de formarea fracţiunii Dodon-Mişin, iar cei care ar trebui să fie deranjaţi de acest lucru sunt PLDM şi PD. Totodată, preşedintele liberalilor a declarat, după şedinţa de astăzi a Legislativului, că fracţiunile pot fi formate doar de partidele care au participat la alegeri (PLDM, PD, PL şi PCRM).

    "Crearea fracţiunii deputaţilor neafiliaţi nu are suport juridic. Din joc pe noi ne pot scoate doar cetăţeni cu drept de vot. Iar fără PD şi PL, PLDM nu poate face nimic", a precizat Ghimpu.

    Totodată, liderul PL a declarat că gruparea Dodon-Mişin este mai comunistă decât PCRM. "Care e diferenţa între politica PSRM şi a PCRM, sunt aceiaşi comunişti. Destul că avem un partid al comuniştilor, de ce să mai aprobăm unul mai ambiţios, care la fel e condus de Moscova, noi vrem un partid care să apere interesele cetăţenilor şi nu unul care să obţină un colţ de treucă. PLDM se joacă, iar faptul că nu recunosc Regulamentul, ci declaraţia de astăzi privind formarea unei noi fracţiuni, denotă că le permite socialiştilor să mai găsească un om, astfel ca partidul să fie constituit", a specificat liderul liberalilor.

    Mihai Ghimpu a ţinut să menţioneze că dacă PLDM îşi doreşte alierea cu socialiştii, nu are decât să o facă. "Vor cu ei, să se ducă, dar va trebui să răspundă în faţa cetăţenilor. La mijloc e decizia politică. Aici este vorba de un joc. Însă, nu este vorba de un joc pentru ziua de astăzi, ci pentru mâine. Să joace în afara Alianţei, atunci nu vom avea nimic împotrivă. Pe de altă parte îi înţeleg şi îi compătimesc, pentru că reieşind din vorbele liderului D, înseamnă că el conduce. Şi mă întreb atunci cine conduce, PLDM sau… Îmi pare rău că în momente cheie nu reuşim să consolidăm Alianţa. Sper că sunt câteva momente temporare, dar vom reveni la normal şi AIE va funcţiona”, a punctat liderul PL.

    Publika.md aminteşte că în şedinţa de astăzi a Parlamentului, deputaţii neafiliaţi Vadim Mişin şi Igor Dodon au anunţat că îşi unesc forţele şicreează o nouă fracţiune în Parlament.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com