• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu prognozează o „toamnă rece” în AIE

    Mihai Ghimpu prognozează o „toamnă rece” în AIE

    11.10.2012  

    „Se pare că s-a cam răcit timpul de afară, și dacă nu vom conștientiza ce înseamnă o echipă, poate să se facă și mai rece”. Este declarația președintelui PL, Mihai Ghimpu, făcută în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, referindu-se la atmosfera din cadrul Alianței pentru Integrare Europeană, informează UNIMEDIA.

    Liberalul s-a arătat nemulțumit de unele decizii luate în ultima perioadă de colegii din Alianță cu privire la partajarea anumitor funcții. Referindu-se la inițiativa de modificare a componenței Biroului Permanent, Ghimpu s-a arătat indignat că, Comisia juridică a avizat proiectul doar cu votul PL și PCRM. „Colegii mei nu au votat, și atunci eu mă întreb: de ce atunci când ei au nevoie, noi le dăm votul, dar când e vorba de PL, ei votul nu ni-l dau? Înseamnă că nu sunt cinstiți în cadrul Alianței. Este o nedreptate”, a spus sursa.


    Vorbind despre situația Comisiei Naționale de Integritate, politicianul iarăși a învinuit reprezentanții PD și PLDM de tărăgănarea deciziei. „Nu am ieșit din impact. Ei iarăși nu vor să ofere locul PL-ului. Partidul Liberal nu este lăturaș la cumătrie, ei să facă tot, iar noi doar să le întindem covorul. Suntem parte componentă a Alianței. Guvernarea nu înseamnă doar satisfacerea domnului prim-ministru sau altcuiva”, a spus Ghimpu.

    Astfel, rămas fără o funcție cu putere de decizie, Mihai Ghimpu acuză AIE de lipsă de respect, corectitudine și solidaritate. „Partidului Liberal, fiind component al AIE, conform acordului inițial, îi revenea funcția de președinte al Parlamentului. Acum nu mai vor să fiu nici măcar membru al Biroului Permanent. Așa n-o să mai meargă. Nu trebuie să se facă abuz. Obiectivul nostru este ca cetățenii să simtă democrația și valorile ei. Astăzi, eu, ca lider al PL, nu am nicio putere, doar votul din Parlament. Dacă comparăm poziția mea cu cea a lui Lupu și Filat, sunt două lucruri diferite. Ei au pârghii, eu - nimic. E ca și atunci când urci cu o persoană într-o mașină, iar peste 100 de metri o dai jos”, a declarat Mihai Ghimpu.

    Menționăm că modificarea componenței Biroului Permanent al Parlamentului nu va fi discutată în ședința de vineri a Legislativului.

    www.unimedia.md 

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com