• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL cere repetat excluderea lui Petrenco din delegația APCE

    PL cere repetat excluderea lui Petrenco din delegația APCE

    05.10.2012  

    Comunistul Grigore Petrenco trebuie exclus din componența delegației RM la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) pentru că a făcut un demers împotriva intereselor statului.

    De această părere sunt deputații liberali care au cerut ca această chestiune să fie supusă votului în plenul Parlamentului.

    „Anterior când am cerut excluderea lui Petrenco invocam huliganismul în Parlament și agresivitatea verbală, dar acum argumentele au căpătat o altă conotație. La ultima ședință a APCE a făcut un demers împotriva statului, aunci când a avotat retragerea trupelor ruse din Republica Moldova”, a declarat deputatul PL, Valeriu Munteanu.

    Colegii lui Petrenco i-au sărit în apărare. „Deputatul nu poate fi persecutat pentru votul sau opiinile exprimate în exercitarea mandatului. Nu mai vorbim despre așa numitul președinte care la Strasbourg a spus că vorbește limba română și nu cea din Constituție”, a spus comunistul Sergiu Sârbu.

    Propunerea PL nu a fost susținută nici de democrați. „Nu am dragoste față Petrenco, dar există statutul Consiliului Europei și nu avem dreptul să ne implicăm decizia unei fracțiuni parlamentare. E responsabilitatea fracțiunii dacă acest deputat se poartă nedemn. Împotriva țării avem mai mulți care-și fac de cap acolo”, a menționat Dumitru Diacov.

    Fracțiunea PL a cerut o pauză pentru ședința alianței.

    www.jurnal.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com