• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Primăria elaborează o strategie cu privire la excluderea suprapunerii rutelor de microbuze cu cele ale transportului public

    Dorin Chirtoacă: Primăria elaborează o strategie cu privire la excluderea suprapunerii rutelor de microbuze cu cele ale transportului public

    01.10.2012  

    Primăria Chișinău își propune până la sfârșitul anului viitor să suplinească numărul de autobuze și troleibuze pe rutele municipale. Microbuzele însă, spun autoritățile locale, ar putea rămâne să activeze doar în suburbiile capitalei, unde autobuzele n-au acces. Anunțul a fost făcut public astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de către primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă şi vine după ce săptămâna trecută mai mulți administratori de maxi-taxi au protestat solicitând majorarea tarifului de la 3 la 5 lei.

    Potrivit autoritățile municipale, în prezent se lucrează asupra unei strategii cu privire la excluderea suprapunerii rutelor de microbuze cu cele ale transportului public de mare capacitate. Procesul de elaborare a acestui plan a fost intensificat ca urmare a grevei transportatorilor privați nemulțumiți de actualul tarif pentru o călătorie cu microbuzul, a specificat primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

    "Noi suntem obligați să excludem suprapunerea. Traficul va fi mult mai bine organizat, mult mai liniștit și mult mai sigur față de ceea ce avem astăzi s-au am avut până la greva respectivă. Parcul urban de Autobuze și Regia Transport Electric colectând mai mult pe anumite rute vor reuși să procure unități de transport noi, s-ar putea cumpăra câte un troleibuz pe săptămână. Evident transport nu putem avea pe fiecare stradă a orașului pentru că nu există nicăieri în lume așa ceva. Din bugetul anului 2013, obligatoriu asamblarea a 50 de troleibuze și procurarea a 100 de autobuze, iar microbuzele în cazul în care vor respecta condițiile unui serviciu public, atunci vor putea activa pe rutele periferice acolo unde nu este transport", a precizat Dorin Chirtoacă.

    Până la anul însă, Dorin Chirtoacă a solicitat Parcului Urban de Autobuze și Regiei Transport Electric să facă tot posibilul pentru a avea în rezervă până la 50 de unități de transport, în cazul apariției unei noi răsturnări de situație.

    „Să fie în rezervă și la autobuze și la troleibuze până la 50 unități de transport. Pentru ca în cazul în care vom avea repetarea situației din zilele de miercuri, joi și vineri, să se poată interveni mai eficient. La troleibuze înțeleg că 40 este capacitatea, mai vedeți cum mai reușiți să identificați posibilitatea încă pentru 10, iar la autobuse înțeleg că 20 din surse proprii și alte 30 din contractare, chirie, alte modalități. Este bine că ne mișcăm în direcția corectă și am intuit-o. Am mai scos noi pietre din astea aruncate precum falimentul subdiviziunilor, stația de epurare, valea morilor și altele. Vom rezolva-o și pe asta, dar de asemenea servicii în condiții de șantaj și bătaie de joc nu avem nevoie", a menționat Dorin Chirtoacă.

    Conform datelor Primăriei Chișinău, astăzi pe rutele municipale au ieșit la linie 258 de troleibuze și 93 de autobuze. Şoferii de maxi-taxi au ieşit la muncă la sfârşitul săptămânii trecute, după aproape trei zile de grevă. Conducătorii auto erau supăraţi că CMC-ul nu le aprobă un tarif de 5 lei pentru călătoria cu microbuzul, criticând dur amenzile frecvente date de Fisc şi Poliţia Rutieră.

    www.voceabasarabiei.net

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com