• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Primăria ar putea cumpăra câte un troleibuz zilnic, în lipsa microbuzelor

    Dorin Chirtoacă: Primăria ar putea cumpăra câte un troleibuz zilnic, în lipsa microbuzelor

    01.10.2012  

    Pe durata protestelor şoferilor de microbuze, veniturile încasate de Regia Transport Electric şi Parcul Urban de Autobuze, ar permite procurarea unui troleibuz zilnic. Constatarea aparţine edilului capitalei, Dorin Chirtoacă, care a declarat, în cadrul şedinţei operative de la Primărie, că microbuzele sunt un serviciu depăşit, iar municipalitatea pledează pentru transport de mare capacitate, pe viitor.

    “Săptămâna trecută au ieșit la iveală mai multe lucruri care ne sunt cunoscute. Trebuie să recunoaștem că la moment este o degradare a celor care activează în domeniul respectiv, iar fiecare își face legea lui așa cum vrea. Este complicat, dar aceasta nu oferă dreptul conducătorilor de maxi-taxi să se comporte inadecvat la greva de la Primărie sau cu călătorii în fiece zi”, a spus Dorin Chirtoacă.

    Edilul capitalei a solicitat ca parcul de troleibuze, dar și cel de autobuze să fie suplimentat cu câte 50 de unităţi de rezervă.

    Potrivit datelor oficiale, într-o singură zi de proteste a șoferilor de maxi-taxi, veniturile RTE au depășit suma de 1,3 milioane de lei, în condițiile în care veniturile zilnice ale RTE erau de 390 mii de lei. Totodată, venitul zilnic de la Parcul Urban de Autobuze a crescut de la 107 mii de lei până la 228 mii de lei.

    Săptămâna trecută majoritatea transportatorilor privați din municipiul Chișinău au intrat în grevă, iar maxi-taxi-urile nu au ieșit la traseu. Aceștia se declarau nemulțumiți de tariful la călătoria cu microbuzul, care, în opinia lor, trebuie să fie de cinci lei.

    www.trm.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com