• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă a înaintat un angajament administratorilor de microbuze pentru asigurarea condiţiilor de transportare a călătorilor

    Dorin Chirtoacă a înaintat un angajament administratorilor de microbuze pentru asigurarea condiţiilor de transportare a călătorilor

    26.09.2012  

    Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a înaintat astăzi administratorilor rutelor municipale de maxi-taxi un angajament, pentru asigurarea condiţiilor necesare de transportare a călătorilor.

    Angajament
    propus administratorii rutelor municipale de microbuz

    1. Transportarea călătorilor în limita numărului de locuri disponibile conform     paşaportului tehnic al unităţii de transport.
    2. Respectarea limitei de viteză de 50 km/oră.
    3. Oprirea unităţii de transport numai în staţiile de aşteptare a transportului.
    4. Respectarea orarului de circulaţie şi afişarea acestuia în interiorul fiecărui microbuz. Orarul va conţine ora şi minutul de sosire a unităţii de transport în staţie.
    5. Excluderea fumatului, a utilizării telefonului mobil, a aparatelor audio şi video în timpul efectuării rutei.
    6. Cuplarea centurii de siguranţă, asigurarea unui comportament civilizat al şoferului, plasarea la vedere a unei fişe personale a şoferului eliberată de angajator care să conţină: fotografie, nume, prenume, datele de contact ale companiei etc.
    7. Asigurarea stării tehnice corespunzătoare a unităţilor de tansport, precum şi a unui aspect îngrijit şi curat.
    8. Amenajarea staţiilor terminus, asigurarea condiţiilor igienice pentru angajaţi.
    9. Dotarea microbuzelor cu sisteme de monitorizare GPS pentru verificarea în trafic a unităţilor de transport pe traseu (viteza, itinerar, orar, staţionare etc). Crearea unui centru comun de monitorizare a reţelei de microbuze.
    10. Concedierea şoferilor nedisciplinaţi (mai mult de 3 abateri/lună) şi neadmiterea reangajăriii lor pe alte rute (întocmirea unei liste negre a şoferilor).

    De asemenea, Primăria municipiului Chişinău solicită locuitorilor oraşului să se expună pe marginea acestui document. Sugestiile şi propunerile cetăţenilor pot fi expediate la adresa electronică drp@pmc.md, sau la numărul de telefon (022) 20-46-90.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com