• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu răspunde la „complimentele” lui Rogozin: Nu am jucat cu dânsul box

    Mihai Ghimpu răspunde la „complimentele” lui Rogozin: Nu am jucat cu dânsul box

    26.09.2012  

    Pe lângă faptul că Mihai Ghimpu este un politician foarte îndrăzneț și prevăzător, liderul liberalilor „mai are și simțul umorului”. Despre aceasta a scris reprezentantul special al Kremlinului pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, pe contul său Twitter.

    Reacția președintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu a întârziat să apară. Acesta nu a dorit să comenteze „complimentele” lui Dmitri Rogozin și nici nu-l interesează părerea acestuia.

    „Noi nu vom accepta ca Rusia să-și întărească poziția în Transnistria și nici ca să deschidă consulate în această regiune. Noi am cedat până acum. Puțin mă interesează ce spune Rogozin. Mai bine să citească foarte bine drepturile popoarelor și să recunoască că noi, chiar dacă suntem un popor mic, avem aceleași drepturi ca și poporul rus”, a declarat Ghimpu, în cadrul unei emisiuni la Euro TV.

    Acesta a subliniat că moldoveniii singuri trebuie să-și hotărască soarta. „Și nu trebuie să-mi facă mie Rogozin complimente sau să mă ia peste picior. Nu am jucat cu dânsul box. El își permite așa pentru că așa suntem noi moldovenii, dăm capul jos. Ești stimat numai atunci când stai drept și cu demnitate”, a mai adăugat sursa.

    Replica oficialului rus vine după ce în cadrul unei conferințe de presă președintele PL s-a arătat încrezut de viitorul politic al Alianței de guvernare. „Alianța este și va duce mandatul până la capăt și aceasta este una dintre cele mai importante obiective ale Partidului Liberal. V-a spus Rogozin că sunt prevăzător? Așa că totul o să fie OK. Ei (rușii - n.r.), mai bine s-ar ocupa de retragerea armatei și a munițiilor. Și să ne lase pe noi să ne decidem singuri soarta", a conchis liderul PL.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com