• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu comentează afirmaţiile lui Marian Lupu: Unii se joacă de-a politica

    Mihai Ghimpu comentează afirmaţiile lui Marian Lupu: Unii se joacă de-a politica

    26.09.2012  

    “Nici eu şi nici Fracţiunea PL nu o să voteze minciuna. Nu am votat în 2004 Constituţia din cauza că e o minciună, nu o să votăm nici de data aceasta. Lasă să rămână aşa cum este. Eu am spus că problema Republicii Moldova sunt partidele politice. Acestea trebuie să se împace cu adevărul şi să nu mai discutăm aşa subiecte”. Declaraţia a fost făcută de liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni de la EuroTV.

    Totodată, Mihai Ghimpu a specificat că Marian Lupu poate să numească limba cum vrea el. “Pentru mine este important că în Republica Moldova să se vorbească limba oficială, şi ea este româna. Celor care spun că ştiinţific este limba moldovenească le recomand să citească cartea fratelui meu, Gheorghe Ghimpu, în care aduce toate exemplele cum şi ruşii, şi polonezii, şi ungurii, şi francezii o numesc limba română. E o carte în care a adunat toate izvoarele ce demonstrează de ce vorbim limba română”, a afirmat Ghimpu.

    De asemenea, liberalul consideră că unii se joacă de-a politica. „Nu am venit în politică pentru a lupta pentru mandate, pentru emisiuni la televizor, ci am venit pentru a aduce înapoi dreptatea”, a conchis Ghimpu.

    În cadrul emisiunii In PROfunzime, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu a declarat că s-a răzgândit referitor la denumirea limbii oficiale. "M-am răzgândit în ceea ce ţine de denumirea limbii, s-a zis cu ştiinţificul, deoarece ştiinţifice sunt tezele susţinute de oamenii de ştiinţă". Anterior, Lupu declara că din punct de vedere ştiinţific limba Republicii Moldova este româna.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com