• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL propune majorarea salariului minim al cetăţenilor

    PL propune majorarea salariului minim al cetăţenilor

    24.09.2012  

    Majorarea salariului minim şi adoptarea unei noi Constituţii sînt priorităţile politice ale Partidului Liberal pentru anul 2012-2013. Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferinţe de presă de liderul PL Mihai Ghimpu, informează MOLDPRES.

    Potrivit lui Ghimpu, PL şi-a stabilit drept prioritate pentru sesiunea curentă a Parlamentului adoptarea Legii privind salariul minim garantat de 1500 lei, fapt ce va duce la sporirea nivelului de trai al cetăţenilor şi la scăderea corupţiei. "Printre priorităţile PL pentru anul curent se numără Adoptarea noii Constituţii, reforma instituţiilor de drept şi combaterea corupţiei, adoptarea Codurilor Educaţiei, Audiovizualului şi Electoral dar şi adoptarea unei strategii militare naţionale", a spus Ghimpu.

    Preşedintele liberalilor a comunicat că nu vor fi lăsate fără atenţia PL nici proiectele de lege ce prevăd descentralizarea administrativă. "Vom insista ca deputaţii să lucreze mai intens pe marginea legii privind statutul municipiului Chişinău şi a legilor privind administraţia locală şi cea a finaţelor publice locale", a adăugat Ghimpu.

    Conducerea PL a venit cu o serie de priorităţi şi în domeniul economic. Liberalii au propus îmbunătăţirea urgentă a administrării fiscale şi vamale, stabilirea unui mecanism de formare a preţurilor pentru produsele de primă necesitate, eliminarea monopolurilor şi înţelegerilor de cartel şi asigurarea securităţii energetice a ţării prin construirea interconexiunii cu România.

    Liderul PL a specificat că formaţiunea pe care o conduce este împotriva deschiderii unui consulat al Federaţiei Ruse la Tiraspol. "Nu putem deschide un consulat pe un teritoriu care nu este controlat de administraţia de la Chişinău", a opinat preşedintele PL.

    Prima şedinţă din sesiunea toamnă-iarnă a Legistivului va avea loc joi, 27 septembrie, notează MOLDPRES.

    www.moldpres.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com