• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă solicită ca Hramul Chişinăului să fie organizat pentru cetăţeni, nu pentru oficiali

    Dorin Chirtoacă solicită ca Hramul Chişinăului să fie organizat pentru cetăţeni, nu pentru oficiali

    24.09.2012  

    Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, nu mai vrea ca Hramul Oraşului să fie organizat ca pe vremea primului secretar. Edilul a spus, la şedinţa operativă de la Primărie, că îi este ruşine pentru felul cum se desfăşoară evenimentele în fiecare an la această sărbătoare, transmite Info-Prim Neo.

    Dorin Chirtoacă a cerut ca manifestările organizate să fie pentru omul de rând, nu pentru primarul general sau pentru oficialii care vor veni la sărbătoare. „Totul trebuie să fie pentru omul de rând, pentru că altfel stau copiii şi îngheaţă în costume naţionale, stăm cu pâine şi sare şi nimeni nu se aşează la masă pentru că trebuie să vină primarul. Este depăşit şi nu mai are nicio legătură cu vremurile pe care le trăim”, a declarat primarul.

    „Dimineaţă vom merge la Ştefan cel Mare nu cu flori în mână fiecare, ci cu un singur coş din partea Primăriei. E mai raţional aşa. Apoi vom merge la serviciul divin, la deschiderea oficială din Piaţa Marii Adunări Naţionale, după care – liber la fiecare la distracţie, la odihnă”, a menţionat primarul precizând programul sărbătorii.

    Dorin Chirtoacă a mai spus că expoziţiile trebuie să fie organizate numai dacă sunt cerute de oameni. „Acele lucrări brodate de copii sunt frumoase, dar nu sunt căutate de Hram. Ziua Oraşului este o sărbătoare a relaxării şi odihnei. Nu vreau activitate cum era pe vremuri pentru primul secretar”, a dispus primarul.

    Hramul municipiului Chişinău este marcat în fiecare an la 14 octombrie.

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com