• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă, lăudat de vicepreședintele Băncii Europene pentru Investiţii

    Dorin Chirtoacă, lăudat de vicepreședintele Băncii Europene pentru Investiţii

    21.09.2012  

    Dorin Chirtoacă a fost lăudat de către vicepreședintele Băncii Europene pentru Investiţii (BEI), Wilhelm Molterer, menționează UNIMEDIA. Oficialul european a apreciat înalt contribuția primarului municipiului Chișinău în cadrul conferinţei „Parteneriatul Estic pentru Dezvoltare“, care a avut la Viena în primăvara acestui an.

    „Am fost foarte bucuros și încântat că ați fost alături de noi la conferința de la Viena, organizată de Banca Europeană de Investiții. La acel for ați împărtățit experiența voastră cu ceilalți și ați avut o importantă contribuție la această conferință pentru Parteneriatul Estic. Ați fost foarte precis în a arăta care este rezultatul colaborării dintre municipiul Chișinău și Banca Europeană de Investiții. Din câte îmi amintesc, nu v-ați sinchisit să puneți întrebări și ați vorbit despre vizibilitatea contribuției noastre în Republica Moldova”, a subliniat vicepreședintele BEI.

    Chirtoacă a menționat cu ce s-a ales în urma acestui for. „Sunt necesare două componente pentru a asigura mișcarea înainte. Austeritatea - pe de o parte și investiția în dezvoltare, pe de altă parte. M-am bucurat enorm la acel Forum pentru că știam că exact acele lucruri le-am făcut la Primărie începând cu 2007. Am tăiat cheltuielile cu 30% și am început să investim în lucruri necesare pentru ziua de mâine a municipiului Chișinău”, a concluzionat edilul Capitalei.

    Precizăm că astăzi, 21 septembrie, Primăria Chișinău a semnat Acordul de finanţare cu Banca Europeană pentru Investiţii pentru realizarea proiectului de modernizare a infrastructurii stradale, pentru 6 străzi din centrul Capitalei.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com